Aston Martin Vantage Roadster: Με γρήγορη κουκούλα (pics & vid)

Gazzetta team
Aston Martin Vantage Roadster: Με γρήγορη κουκούλα (pics & vid)
Η Αston Martin «πριόνισε» την οροφή της Vantage και την αντικατέστησε με μία κλασική κουκούλα, δημιουργώντας έτσι ένα υπέροχο Roadster που ζυγίζει μόνον 60 κιλά περισσότερο από το Coupe.

H Αston Martin τιμά τις παραδόσεις, σύμφωνα με τις οποίες έχει ταυτιστεί η βρετανική μάρκα με υπέροχα Roadster και Cabrio. Σε αυτά τα μοντέλα συμπεριλαμβάνεται για παράδειγμα και η κλασική DB 6 Cabrio, με την οποία παρέλασαν τον Απρίλιο του 2011 στους δρόμους του Λονδίνου ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ, αμέσως μόλις ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.

Aυστηρά διθέσιο το νέο ανοιχτό μοντέλο της Aston Martin.

Ετσι δεν εκπλήσσει το γεγονός, ότι οι Βρετανοί συνεχίζουν να ποντάρουν στα ανοιχτά μοντέλα. Τελευταίο τους δημιούργημα αποτελεί η Vantage Roadster, η οποία παρουσιάστηκε δύο χρόνια μετά την αντίστοιχη έκδοση Coupe και ακριβώς με τη συμπλήρωση επτά δεκαετιών από το λανσάρισμα της πρώτης Vantage. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις, καθώς κάτω από το μακρύ μπροστινό καπό λειτουργεί ένας V8 Biturbo κινητήρας βενζίνης με 510 ίππους ισχύ και 685 Nm μέγιστη ροπή στρέψης. Χάρη σε αυτόν εκτοξεύεται το διθέσιο μοντέλο από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα και αγγίζει τα 306 χλμ./ώρα τελική.

Οpen Air σε λιγότερο από 7’’

To εσωτερικό αποκαλύπτεται σε λιγότερο από επτά δευτερόλεπτα.

Πρόκειται για επιδόσεις που φέρνουν το βρετανικό μοντέλο σε μία από τις πρώτες θέσεις στην κατηγορία του, ωστόσο κατέχει σε έναν άλλον τομέα μία παγκόσμια πρωτιά. Αναφερόμαστε στην ηλεκτροκίνητη κουκούλα του, η οποία ανοίγει ή κλείνει σε λιγότερα από επτά δευτερόλεπτα και αναδεικνύει την ανοιχτή Vantage στο Roadster με τη γρηγορότερη πλήρως αυτόματη οροφή σε όλον τον κόσμο. Να σημειώσουμε μάλιστα, ότι η όλη διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε κίνηση, αρκεί να μην υπερβαίνει η ταχύτητα του αυτοκινήτου τα 50 χλμ./ώρα.

Καταπίνει τις στροφές

Aριστερά η Vantage Roadster και δεξιά η Vantage Coupe.

Η διαφορά βάρους των 60 κιλών που ζυγίζει επιπρόσθετα το Roadster σε σύγκριση με τη Vantage Coupe δεν επηρρεάζει τη συμπεριφορά του στις στροφές, καθώς οι μηχανικοί της Aston Martin προχώρησαν σε αρκετές παρεμβάσεις και επαναρρύθμισαν τα αμορτισέρ, το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, κλπ. Η Aston Martin Vantage Roadster διατίθεται κανονικά με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, μπορεί όμως να παραγγελθεί και κατόπιν επιθυμίας του πελάτη με χειροκίνητο σαζμάν επτά ταχυτήτων.

Και αφού αναφερόμαστε στους πελάτες, να πούμε ότι το αυτοκίνητο αναμένεται στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και ότι οι τιμές του θα ξεκινούν από περίπου 155.000 ευρώ στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!