Ducati Panigale Superleggera V4: Από άλλο πλανήτη! (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Ducati Panigale Superleggera V4: Από άλλο πλανήτη! (vid)
Με τη δημιουργία της Superleggera V4 η Ducati επεκτείνει τη προσφερόμενη τεχνολογία, την προσοχή στη λεπτομέρεια και το σχεδιασμό μοτοσυκλετών πέρα από τα όρια.

Η Superleggera V4 με απόδοση 224 ίππων ή 234 ίππων με εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic, είναι η πιο ισχυρή και η πιο προηγμένη τεχνολογικά μοτοσυκλέτα παραγωγής της Ducati μέχρι σήμερα και θα παραχθεί σε 500 αριθμημένες μοτοσυκλέτες. H Superleggera V4 είναι η μοναδική μοτοσυκλέτα για χρήση στο δρόμο με πλαίσιο, ψαλίδι και τροχούς από ανθρακονήμτα. Τα εξαρτήματα της έχουν ελεγχθεί με τεχνικές, δανεισμένες από την αεροδιαστημική βιομηχανία, όπως η θερμογραφία, ο έλεγχος με υπερήχους και η τομογραφία.

Για να αντιληφθείτε πόσο κοντά στις μοτοσυκλέτες SBK βρίσκεται αρκεί να πούμε πως ο Αλεσάντρο Βάλια, o επικεφαλής οδηγός των δοκιμών της Ducati, με το αγωνιστικό κιτ και slick ελαστικά, έκανε στο Mugello χρόνο 1:52.45, που είναι μόλις δύο δευτερόλεπτα πιο αργός χρόνος σε σχέση με τον χρόνο που κάνει ο Μικέλε Πίρο, νικητής του Ιταλικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2019 με την Panigale V4 R του SBK!

Ducati Panigale Superleggera V4

Κάτω από το fairing βρίσκεται ο ελαφρύτερος και πιο ισχυρός από ποτέ κινητήρας Desmosedici Stradale R 908 κ.εκ. O V4 90 μοιρών κινητήρας που κινεί τη Superleggera V4 ζυγίζει 2.8 kg λιγότερα από τον V4 των 1,103 κ.εκ. Με την προδιαγραφών για χρήση στο δρόμο εξάτμιση της Akrapovic αποδίδει 234 ίππους, η οποία περιλαμβάνεται στο Racing Kit που είναι διαθέσιμο με την μοτοσυκλέτα. Ο αγωνιστικός χαρακτήρας του κινητήρα ενισχύεται από τον ξηρό συμπλέκτη και τη δυνατότητα ρύθμισης του δεσμοδρομικού συστήματος, που παραμένει πατέντα εν ενεργεία της Ducati.

Αναλογία ισχύος προς βάρος 1.41 ίπποι ανά κιλό!!!

Χάρη στην εκτεταμένη χρήση εξαρτημάτων από ανθρακονήματα, τιτάνιο, μαγνήσιο και αλουμίνιο, η Superleggera V4 έχει ξηρό βάρος μόλις 159 κιλά, με αποτέλεσμα μια αναλογία ισχύος προς βάρος 1.41 ίππους ανά κιλό, που είναι επίδοση ρεκόρ για σπορ μοτοσυκλέτα παραγωγής. Τα ηλεκτρονικά τονίζουν τον αγωνιστικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας ενώ υπάρχουν και τρία νέα προγράμματα οδήγησης Race A, Race B και Sport.

Οι αναβάτες μπορούν να παρακολουθούν τους χρόνους γύρων μέσω του ενσωματωμένου Lap Timer, που καταγράφει χρόνους γύρων και ενδιάμεσους χρόνους για 5 πίστες. Το αναβαθμισμένο πακέτο ηλεκτρονικών ολοκληρώνεται με το τελευταίας γενιάς λογισμικό EVO 2 για τα DTC και DQS up/down.

Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονταί ένα πιο ελαφρύ μπροστινό της Ohlins, με ελαφρύτερες μπότες από αλουμινίο, ελατήριο πίσω ανάρτησης από τιτάνιο και εσωτερικές βαλβίδες σαν αυτές των GP που βελτιώνουν την απόσβεση κατά την αρχική φάσητης συμπίεσης. Τα φρένα είναι τα κορυφαία από τη σειρά παραγωγής της Brembo, με αντλία φρένου MCS και ακτινικές δαγκάνες Stylema® R, αποκλειστικά για τη Superleggera V4, που προσφέρουν σταθερή απόδοση στην παρατεταμένη οδήγηση σε πίστα.

Τι ψυχή έχουν 100 ψωροχιλιαρικάκια

Οι αγοραστές της Superleggera V4 έχουν πρόσθετα προνόμια. Θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν την εργοστασιακή αγωνιστική Panigale V4 R που τρέχει στο Superbike World Championship και 30 από αυτούς θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν την Desmosedici GP20 που τρέχει στο MotoGP! To τελευταίο προνόμιο είναι από μόνο του ικανό να πείσει κάποιους, να δώσουν τα 100,000€ περίπου που θα κοστίζει η μοτοσυκλέτα.

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί η ακριβής τιμή και για τη χώρα μας. Ας απολαύσουμε το video και ας κάνουμε όνειρα για το τι θα κάνουμε τα χρήματα μας όταν κερδίσουμε το Τζόκερ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!