Elektrofrosch, ένα μινιμαλιστικό αυτοκινούμενο για κάμπινγκ (pics)

Gazzetta team
Elektrofrosch, ένα μινιμαλιστικό αυτοκινούμενο για κάμπινγκ (pics)
Το ηλεκτροκίνητο τρίκυκλο Elektrofrosch συνδυάζει τις αρετές ενός μικροσκοπικού αυτοκινούμενου οχήματος με δελεαστικές τιμές αγοράς, που ξεκινούν από 3.990 ευρώ!

Τα αυτοκινούμενα οχήματα είναι πολύ της μόδας, κοστίζουν όμως συνήθως πανάκριβα. Το τρίκυκλο Elektrofrosch έχει την τιμή ενός high end ποδηλάτου και στην έκδοση κάμπινγκ εφοδιάζεται με μία ενσωματωμένη σκηνή στο ανοιχτό μέρος της καρότσας του με την οποία μπορεί να σε πάει παντού, με την προϋπόθεση να έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου.

Η είσοδος στη σκηνή γίνεται με σκαλίτσα.

H βερολινέζικη φίρμα Elektrofrosch αγοράζει το όχημα στην Κίνα, από εκεί ολοκληρώνεται η κατασκευή του στην Τουρκία, όπου τοποθετούνται η μπαταρία, το μοτέρ και το κλειστό κουβούκλιο οδηγού και ακολούθως εξάγεται στη Γερμανία. Το όχημα κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές με τη βασική έκδοση χωρίς καν πόρτες, όμως ανάμεσά τους ξεχωρίζει σίγουρα η μετατροπή του σε αυτοκινούμενο για κάμπινγκ.

Ηλεκτροκινητήρας 3,4 ίππων

Η σκηνή ανοίγει και μοντάρεται πάνω από το ανοιχτό μέρος οχήματος, κάτι που γνωρίζουμε και από άλλα μοντέλα όπως το Land Rover Defender, στο οποίο εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια η ίδια συνταγή. Στο κενό που δημιουργείται μεταξύ του πατώματος της σκηνής και της επιφάνειας της καρότσας υπάρχει αρκετός χώρος για το στήσιμο ενός πλήρως εξοπλισμένου κιτ κουζίνας, που είναι πτυσσόμενο και ανοίγει όποτε χρειαστεί. Το σετ περιλαμβάνει μάτι, πιάτα και μαχαιροπήρουνα, ενώ ολοκληρώνεται με μία τέντα για προστασία από τον ήλιο και τη βροχή.

Tο κιτ της κουζίνας.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να απολαύσουν δύο φυσιολάτρες τη μαγεία του κάμπινγκ, έχοντας πάντα στο νου τους, ότι το Elektrofrosch δεν καταπίνει τα χιλιόμετρα με τον ρυθμό ενός αυτοκινήτου τουρισμού, αλλά με ραθυμία, ενώ περιορισμένη είναι και αυτονομία του. Αυτό δεν πρέπει βέβαια να ξενίζει, καθώς το ηλεκτρικό μοτοράκι αποδίδει μόλις 3,4 ίππους και επιτρέπει στο τρίκυκλο όχημα να αναπτύσσει μία τελική ταχύτητα έως 40 χλμ./ώρα. Αρκετά δεσμευτική είναι και η επίσημη αυτονομία των 60 χιλιομέτρων, αν και σύμφωνα με ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου μοντέλου μπορεί να αγγίξει υπό προϋποθέσεις έως και τα 100 χιλιόμετρα.

Τιμές από 3.990 ευρώ

Οι εξορμήσεις δεν πρέπει πάντως να γίνονται μόνον σε πολύ κοντινούς προορισμούς, γιατί η κατασκευάστρια εταιρεία προτείνει ως λύση την αλλαγή της άδειας μπαταρίας με μία δεύτερη φορτισμένη ως ένα είδος Range Extender, μία διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά. Σε αυτή την περίπτωση αυξάνεται η αυτονομία από 150 έως 200 χιλιόμετρα. Εδώ να πούμε ότι η μπαταρία των 60 Αμπέρ φορτίζεται πλήρως σε έξι έως οκτώ ώρες και ότι το τρίκυκλο, που μοιάζει πολύ με το γνωστό ιταλικό Piaggio Ape, είναι ικανό να κατακτήσει ανηφόρες με κλίσεις έως 30 μοιρών.

To σπαρτιάτικο κόκπιτ.

Με το βασικό κιτ ‘’Big’’ για κατασκήνωση κοστίζει το Elektrofrosch 3.990 ευρώ, ενώ στην αναβαθμισμένη έκδοση ‘’Pro’’ ανεβαίνει η τιμή του στις 4.990 ευρώ και περιλαμβάνει επιπρόσθετα πόρτες και καλοριφέρ για τον θάλαμο του οδηγού. Όχι και λίγα χρήματα για ένα τρίκυκλο όχημα με μήκος 2.740 χιλιοστά και επιφάνεια φόρτωσης με διαστάσεις 145 επί 97 εκατοστά. Αλλά και με την ανεκτίμητη αξία της δυνατότητας να απολαύσεις τη φύση με έναν αυθεντικό τρόπο και χωρίς ιδιαίτερες πολυτέλειες!

Πλευρική άποψη του Elektrofrosch.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!