Nissan Qashqai: Ώριμο και πλήρες

Gazzetta team
Nissan Qashqai: Ώριμο και πλήρες
Πιο ώριμο παρά ποτέ χάρη στους προηγμένους κινητήρες βενζίνης και diesel, το Nissan Qashqai ενισχύει το δυναμικό του χαρακτήρα.

To Nissan Qashqai γίνεται ολοένα καλύτερο, προσθέτοντας συνεχώς νέα στοιχεία στις κλασικές του αξίες, που το έχουν καταστήσει best seller σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μετά το πολύ πετυχημένο facelift του 2017,το Qashqai διατίθεται πλέον με μια εντελώς νέα γκάμα κινητήρων και βελτιωμένο εξοπλισμό, τόσο όσον αφορά στην άνεση όσο και στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Nissan Qashqai

Σύγχρονοι και αποδοτικοί κινητήρες

Πλέον, το Nissan Qashqai είναι διαθέσιμο με δύο καινούριους κινητήρες, έναν βενζίνης 1.3 λίτρων σε δύο εκδόσεις ισχύος και έναν ισχυρό diesel 1,7 λίτρων.Ο νέος κινητήρας βενζίνης διατίθεται σε εκδόσεις 140 και 160 ίππων και εξασφαλίζει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε σχέση με τους κινητήρες των 1.2 και 1.6 λίτρων του παρελθόντος. Η βελτιωμένη απόδοση επιτυγχάνεται χάρη στον προηγμένο σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική του κινητήρα, που συμπληρώνεται από τεχνολογίες μείωσης των τριβών, βελτιωμένο turbo, νέο σύστημα ψεκασμού και επανασχεδιασμένους θαλάμους καύσης.

Nissan Qashqai

Με αυτά τα δεδομένα, ο νέος κινητήρας βενζίνης 1.3 λίτρων είναι όχι μόνο πιο ισχυρός και οικονομικός, αλλά επίσης πολύ πιο πολιτισμένος στη λειτουργία του, με ελάχιστον θόρυβο και μηδενικούς κραδασμούς. Η προηγμένη τεχνολογία του κινητήρα αυτού αντανακλάται και στο μεγάλο διάστημα τακτικής συντήρησης, Για παράδειγμα, η αλλαγή λιπαντικών πραγματοποιείται πλέον στις 30.000 χλμ., αντί στις 20.000 χλμ. στους προηγούμενους κινητήρες. Επίσης, για πρώτη φορά σε μοντέλο της Nissan, η έκδοση των 160 ίππων του Qashqai συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (DCT).

Ιδιαίτερα προηγμένος είναι και ο νέο κινητήραςς diesel του Nissan Qashqai, με χωρητικότητα 1.7 λίτρων, και απόδοση 150 ίππων. Προσφέρεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων σε εκδόσεις 4Χ2 και 4Χ4, όσο και με Μ-CVT αυτόματο κιβώτιο, αποκλειστικά ως 4WD. Την γκάμα των πετρελαιοκινητήρων συμπληρώνει ο καταξιωμένος κινητήρας 1.5 λίτρων των 116 ίππων, ο οποίος με εκπομπές CO2 από 100 γρ. /χλμ. και κατανάλωση καυσίμου από μόλις 3,8 λίτρα / 100 χλμ., παραμένει από τους κορυφαίους της κατηγορίας. Ο συγκεκριμένος κινητήρας μπορεί να συνδυαστεί και με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (DCT).

Νέο σύστημα πολυμέσων

Η εξέλιξη του Nissan Qashqai δεν σταματά μόνο στο μηχανολογικό τομέα αλλά συνεχίζεται και στον ψηφιακό, χάρη στο NissanConnect, ένα ολοκαίνουριο σύστημα ψυχαγωγίας που βελτιώνει περαιτέρω τη σχέση μεταξύ οδηγού και οχήματος. Το νέο Nissan Connect διαθέτει το σύστημα πλοήγησης TomTom Premium Traffic, το οποίο παρέχει εξαιρετικά ακριβή δεδομένα κίνησης σε πραγματικό χρόνο. Ταυτόχρονα προσφέρει τη δυνατότητα ενημερώσεων του χάρτη και του λογισμικού με τη μέθοδο OverTheAir (OTA). Ένα ακόμα σημαντικό όφελος για τον οδηγό και τους επιβάτες προσφέρουν οι εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto, οι οποίες εξασφαλίζουν την εύκολη και άμεση σύνδεση smartphone με το σύστημα και περιλαμβάνονται στο βασικό όλων των εκδόσεων του Qashqai, εκτός της Energy.

Nissan Qashqai

Εκτός όλων των παραπάνω, ο οδηγός του Qashqai έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί μια ολοκαίνουργια εφαρμογή, που ονομάζεται «πλοήγηση από πόρτα σε πόρτα» (Door to Door Navigation), στο smartphone του. Με αυτή μπορεί έτσι να προγραμματίσει μια διαδρομή στο τηλέφωνό του και να στείλει τον προορισμό απευθείας στο αυτοκίνητο, για να ξεκινήσει η καθοδήγηση αμέσως μόλις βρεθεί σε αυτό.

Πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης

Στις εκδόσεις N-Connecta Look και Techna, διατίθεται προαιρετικά και το σύστημα ημι αυτόνομης οδήγησης ProPILOT. Αυτό μπορεί προσαρμόσει την ταχύτητα του Qashqai με βάση την ταχύτητα των προπορευόμενων αυτοκινήτων και ταυτόχρονα να διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας. Διαχειρίζεται επίσης καταστάσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης, σταματώντας και εκκινώντας αυτόματα το αυτοκίνητο, καθιστώντας την καθημερινή μετακίνηση πιο χαλαρωτική. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το σύστημα ProPILOT Park, που δεν απαιτεί καμία επέμβαση του οδηγού κατά τη διάρκεια της στάθμευσης. Το ProPILOT Park λειτουργεί τόσο σε παράλληλο όσο και σε κάθετο χώρο στάθμευσης. Πατώντας το σχετικό διακόπτη, το νέο Nissan Qashqai πραγματοποιεί εντελώς αυτόματα τις διαδικασίες στάθμευσης και βάζει μάλιστα και χειρόφρενο, όταν αυτές ολοκληρωθούν.

Nissan Qashqai

Πολλές και προσιτές εκδόσεις

Με μετάδοση 2WD και 4WD, τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις κινητήρων, χειροκίνητα ή αυτόματα κιβώτια και πολλές εκδόσεις εξοπλισμού, υπάρχει σίγουρα ένα Nissan Qashqai που μπορεί να καλύψει κάθε απαίτηση και να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 20.490 ευρώ με τον κινητήρα βενζίνης 1.3 λίτρων ισχύος 140 ίππων και από 25.890 ευρώ με τον ίδιο κινητήρα των 160 ίππων. Οι εκδόσεις diesel κοστίζουν από 22.370 ευρώ και προκαλούν τον ανταγωνισμό με την οικονομία και την αξιοπιστία τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!