Πρώτη γεύση από το Ford Puma στην Ισπανία (pics & vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
Πρώτη γεύση από το Ford Puma στην Ισπανία (pics & vid)
Οδηγούμε τώρα στη Μάλαγα της Ισπανίας το νέο συμπαγές crossover της Ford, το Puma, και σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Ευτυχώς, η Ισπανία μας υποδέχθηκε με σχετικά ήπιο καιρό, ελαφρά νεφοσκεπή και θερμοκρασία 12 βαθμών κελσίου -ιδανική για την πρώτη μας γνωριμία με το νέο Ford Puma.

Το μοντέλο φέρει την ονομασία ενός αυτοκινήτου που την προηγούμενη... χιλιετία και συγκεκριμένα το 1997, χαρακτήριζε ένα μικρό σπορ κουπέ. Πλέον όμως έχουμε να κάνουμε με ένα crossover μήκους 4,186 μέτρων, το οποίο, ωστόσο, αναβιώνει αισθητικά στοιχεία του πρώτης γενιάς Puma.

Τα νέα Ford Puma στο αεροδρόμιο της Μάλαγα, περιμένουν στωικά τους Ευρωπαίους δημοσιογράφους να τα οδηγήσουν.Τα νέα Ford Puma στο αεροδρόμιο της Μάλαγα, περιμένουν στωικά τους Ευρωπαίους δημοσιογράφους να τα οδηγήσουν.

Η πιο οφθαλμοφανής συγγένεια είναι η κουπέ σιλουέτα του αμαξώματος και τα εμπρός φωτιστικά σώματα, τα οποία, όπως και στο Puma του παρελθόντος, είναι κάθετα τοποθετημένα και σε σχήμα αμυγδάλου.

Αρχικές εντυπώσεις

Το νέο Ford Puma με το κουπέ προφίλ του, το μεγάλο πλάτος των 1,8 μέτρων και το σχετικά χαμηλό ύψος της οροφής, διαθέτει ένα δυναμικό αμάξωμα με αθλητικό παράστημα, που κερδίζει τη μάχη της πρώτης εντύπωσης και μαγνητίζει τα βλέμματα.

Το αθλητικό παράστημα του νέου Ford Puma υπόσχεται απολαυστική οδήγηση, αντίστοιχη του DNA της μάρκας. Ευτυχώς, τηρεί όσα υπόσχεται. Το αθλητικό παράστημα του νέου Ford Puma υπόσχεται απολαυστική οδήγηση, αντίστοιχη του DNA της μάρκας. Ευτυχώς, τηρεί όσα υπόσχεται.

Στο εσωτερικό οι χώροι είναι άνετοι σε σχέση με τις εξωτερικές διαστάσεις, ενώ ο νέος, ψηφιακός πίνακας οργάνων διαθέτει πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης. Συνολικά η εικόνα είναι προσεγμένη και ποιοτική, ενώ ο εξοπλισμός στην έκδοση ST-Line που οδηγήσαμε, πληρέστατος. Μεγάλο ατού του νέου Ford Puma θεωρείται και ο χώρος αποσκευών, με κορυφαίο για την κατηγορία όγκο 456 λίτρων.

Ψηφιακός πίνακας οργάνων και ποιοτικά υλικά, προσδίδουν μια θετική πρώτη εικόνα στο εσωτερικό του νέου Ford Puma.Ψηφιακός πίνακας οργάνων και ποιοτικά υλικά, προσδίδουν μια θετική πρώτη εικόνα στο εσωτερικό του νέου Ford Puma.

Στο δρόμο το αυτοκίνητο είναι αθόρυβο και η ανάρτηση ελέγχει εξαιρετικά το αμάξωμα, ενώ η πρόσφυση δείχνει ατελείωτη στην ισπανική άσφαλτο. Καθώς η παρουσίαση βρίσκεται σε εξέλιξη, μείνετε συντονισμένοι γιατί σύντομα θα έχουμε πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις οδικές ικανότητες του νέου Ford Puma αλλά και τις εντυπώσεις μας από την απόδοση των κινητήρων του.

Τέλος Ιανουαρίου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την Ford Motor Hellas το νέο Ford Puma θα είναι διαθέσιμο το τέλος Ιανουαρίου 2020, αρχικά σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού (Titanium και ST-Line X Design Pack) και με δύο υβριδικές παραλλαγές του κινητήρα βενζίνης EcoBoost των 999 κ.εκ. με ισχύ 125 και 155 ίππων αντίστοιχα. Οι τιμές ξεκινούν από τις 20.097 ευρώ με πολύ πλούσιο εξοπλισμό, ενώ σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του μοντέλου θα αποτελέσει και η παρεχόμενη εγγύηση των 8 ετών, μοναδική στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!