Νέο Skoda Kamiq: Αστικό crossover για SUV αποδράσεις

Gazzetta team
Νέο Skoda Kamiq: Αστικό crossover για SUV αποδράσεις
Συμπαγές αλλά με μεγάλους χώρους, προσιτό αλλά γεμάτο με έξυπνες λύσεις, οικονομικό αλλά με ισχυρούς κινητήρες και ευέλικτο στην πόλη αλλά έτοιμο για περιπέτειες, το νέο Skoda Kamiq ήρθε για να ξεχωρίσει.

Το πρώτο συμπαγές crossover της Skoda είναι ένα αυτοκίνητο με έντονη αισθητική ταυτότητα. Ξεχωριστό και ιδιαίτερο, διακρίνεται για τα φώτα δύο επιπέδων στο εμπρός μέρος, τα οποία είναι τεχνολογίας led από τη βασική έκδοση και περιλαμβάνουν επίσης δυναμικά φλας (στην έκδοση Style), ενώ η αθλητική ταυτότητα εξασφαλίζεται από τη μεγάλη μάσκα με το περίγραμμα χρωμίου. Στην περίπτωση ωστόσο του Kamiq η σχεδιαστική πρωτοτυπία δεν αποβαίνει εις βάρος της εργονομίας. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και η ψηλή θέση οδήγησης εξασφαλίζουν κορυφαία ορατότητα, η οποία διευκολύνει ιδιαίτερα την οδήγηση στη ζούγκλα της πόλης αλλά και στο παρκάρισμα. Κάθε έκδοση εξοπλισμού (Active, Ambition και Style), διαθέτει διακριτές αισθητικές λεπτομέρειες, που τις καθιστούν ξεχωριστές και αποδεικνύουν την προσοχή στη λεπτομέρεια. Τα πίσω φώτα led με τη μακρόστενη σχεδίαση επιτείνουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα του Kamiq και με τα δυναμικά φλας που επίσης διαθέτουν στην έκδοση Style, συμβάλλουν στην μοναδική σχεδιαστική του υπογραφή στο δρόμο.

Υπεροχή και άνεση

Αντίστοιχα εντυπωσιακό με το αμάξωμα, το εσωτερικό του νέου Skoda Kamiq διακρίνεται για την απέριττη αισθητική του, την ποιότητα των υλικών του και την πληρότητα του εξοπλισμού του. Ταυτόχρονα διαθέτει ελληνική... υπογραφή, καθώς έχει δημιουργηθεί από τον ταλαντούχο σχεδιαστή κ. Δημήτρη Δαρκούδη. Κάθε ένας από τους πέντε επιβάτες έχει στη διάθεσή σου άπλετο χώρο για το πόδια και το κεφάλι του, ενώ δεκάδες θήκες και χώροι μικροαντικειμένων εξασφαλίζουν κορυφαία πρακτικότητα. Παρά το συμπαγές αμάξωμα με μήκος 4,241 μέτρων, ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 400 λίτρων, που φτάνει τα 1.395 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Έτσι, ακόμα και οι πέντε επιβάτες δεν θα αφήσουν τίποτα πίσω σε ένα μεγάλο ταξίδι.

Simply Clever

Μοναδικές λύσεις πρακτικότητας και ευκολίας αποδεικνύουν ότι με τον όρο Simply Clever, η Skoda δίνει πραγματικά ευφυείς λύσεις σε προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε στις καθημερινές μας μετακινήσεις. Για παράδειγμα, ο χώρος φιλοξενίας ομπρέλας στην πόρτα του οδηγού με απορροή νερού, ο αφαιρούμενος και επαναφορτιζόμενος φακός led στο χώρο αποσκευών, τα προαιρετικά πτυσσόμενα προστατευτικά των θυρών, και το επίσης προαιρετικό ηλεκτρικό, αυτόματο άνοιγμα της πέμπτης πόρτας, είναι μερικά μόνο από τα δεκάδες στοιχεία που κάνουν την καθημερινότητα πολύ πιο ευχάριστη και εύκολη.

Στην αιχμή της τεχνολογίας και της ασφάλειας

Με μια μεγάλη γκάμα υπερσύγχρονων συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης, το Skoda Kamiq κατάφερε να διακριθεί στις δοκιμές του ανεξάρτητου φορέα αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων Euro NCAP, κατακτώντας τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστέρων. Το άκαμπτο αμάξωμα, οι έως και 9 αερόσακοι και συστήματα όπως το side assist, το lane assist, το front assist με αναγνώριση πεζών, η προληπτική ενεργοποίηση συστημάτων προστασίας επιβατών και το αυτόματο φρενάρισμα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων, καθιστούν το Skoda Kamiq απόλυτα ασφαλές τόσο για τους επιβάτες του, όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Ταυτόχρονα, συστήματα όπως το adaptive cruise control, το οποίο ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του Kamiq στον αυτοκινητόδρομο με βάση αυτή των προπορευόμενων οχημάτων και η αυτόματη ενεργοποίηση της μεγάλης σκάλας των φώτων, εξασφαλίζουν στον οδηγό τη μέγιστη άνεση και ηρεμία στο ταξίδι. Στην πόλη, το προαιρετικό σύστημα Park Assist εξασφαλίζει ημιαυτόματη λειτουργία στάθυμευσης τόσο σε κάθετες, όσο και σε οριζόντιες θέσεις. Οι εκδόσεις Ambition και Style διαθέτουν στον εξοπλισμό τους κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες για εύκολη και ασφαλή στάθμευση, εξασφαλίζοντας ηρεμία στον οδηγό και αποφυγή μικρών ατυχημάτων.

Για την άνεση, την ευκολία αλλά και την επικοινωνία των επιβατών με το εξωτερικό περιβάλλον, η Skoda προσφέρει το Kamiq με τρία υπερσύγχρονα συστήματα πολυμέσων, που διαθέτουν οθόνες αφής υψηλής ευκρίνειας από 6,5 έως 9,2 ίντσες. Το σύστημα Bolero με οθόνη 8’’ είναι βασικός εξοπλισμός των εκδόσεων Ambition & Style, προσφέροντας τη δυνατότητα σύνδεσης με Apple Car Play & Android Auto.Το κορυφαίο σύστημα Amundsen, που συνδυάζεται με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, προσφέρει μεταξύ πολλών άλλων 3D πλοήγηση, την ευχέρεια χειρισμού μέσω χειρονομιών και το wireless smartlink+ που επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση κινητών μέσω Apple CarPlay και Αndroid Auto. Προαιρετικά, το σύστημα πολυμέσων μπορεί να λειτουργήσει ως wifi hotspot για την online σύνδεση συσκευών, ενώ ο οδηγός και ο συνοδηγός έχουν στη διάθεσή τους τη θήκη phone box για επαγωγική (ασύρματη) φόρτιση του κινητού τους τηλεφώνου. Η προηγμένη εφαρμογή Skoda Connect αποτελεί βασικό εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις και περιλαμβάνει πακέτο υπηρεσιών πρόληψης και ενημέρωσης.

Στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού Style, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν εκπληκτικό ψηφιακό πίνακα οργάνων, με την ονομασία Virtual Cockpit. Εκτός από πληθώρα πληροφοριών, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων προσφέρει τη δυνατότητα παραμετροποίησης, ώστε ο οδηγός να έχει πάντοτε τις πληροφορίες που επιθυμεί. Εξαιρετικά ευανάγνωστο και πλήρες, το Virtual Cockpit αποτελεί μια καινοτομία για την κατηγορία του Kamiq.

Οικολογικά, οικονομικά και δυναμικά

To νέο Skoda Kamiq εξοπλίζεται με μια μεγάλη γκάμα υπερσύγχρονων κινητήρων βενζίνης και diesel, με τεχνολογίες υπερσυμπίεσης, ανάκτησης ενέργειας και start/stop. Παρότι ισχυροί, χάρη στον προηγμένη τεχνολογία τους λειτουργούν εξαιρετικά πολιτισμένα και οικονομικά, εξασφαλίζοντας έτσι υψηλές επιδόσεις, άνεση και ελάχιστο κόστος χρήσης. Ο βασικός κινητήρας βενζίνης των 999 κ.εκ. αποδίδει 95 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, ενώ με τον ίδιο κυβισμό και 116 ίππους, το Kamiq διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων DSG. Ο κορυφαίος κινητήρας βενζίνης των 1.5 λίτρων που αποδίδει 150 ίππους συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων DSG, όπως και ο διαθέσιμος diesel κινητήρας, με ισχύ 116 ίππων. Με κατανάλωση από 4,3 λίτρα/100 χλμ., μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 212 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 8,4 δλ., είναι προφανές ότι υπάρχει ένα Kamiq που μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη.

Ταυτόχρονα, για τους λάτρεις των επιδόσεων και της απόλαυσης της οδήγησης, το νέο Skoda Kamiq μπορεί να εξοπλιστεί με το Sport Chassis Control. O σπορ έλεγχος αμαξώματος περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με δύο προγράμματα λειτουργίας, normal και sport, ενώ το αμάξωμα έχει μειωμένη απόσταση από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά, για ακόμα χαμηλότερο κέντρο βάρους. Ο οδηγός έχει επίσης στη διάθεσή σου τέσσερα προγράμματα οδήγησης (Normal, Eco, Sport και Individual), για να επιλέξει αυτό που ταιριάζει περισσότερο στη διαδρομή ή στις διαθέσεις του.

Εύκολα, έξυπνα και με μεγάλο όφελος

Με κόστος από 15.900 ευρώ, το νέο Skoda Kamiq μπορεί να αποκτηθεί εύκολα χάρη στο Skoda One, ένα πρόγραμμα με πολλά οφέλη για τον αγοραστή. Πιο συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα απόκτησης όλων των μοντέλων Skoda με μηνιαία δόση μόνο το 1% της λιανικής αξίας του αυτοκινήτου και προσφέρει 4 χρόνια εγγύηση, service, ασφάλιση και οδική βοήθεια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!