10 αυτοκίνητα-πρωταθλητές πωλήσεων το 2019 στην Ελλάδα

Πέτρος Σηφαλάκης
10 αυτοκίνητα-πρωταθλητές πωλήσεων το 2019 στην Ελλάδα
Τα αποτελέσματα ταξινομήσεων του Σεπτέμβρη μας επιτρέπουν να φτιάξουμε μια λίστα με τα πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα μέχρι στιγμής στη χώρα μας, καθώς αναμένεται να δούμε ελάχιστες αλλαγές ως το τέλος του χρόνου.

Σε ένα πολύ δυναμικό έτος, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, εξελίχθηκε το 2019. Η βαθύτατα πληγωμένη αγορά αυτοκινήτου κάνει δειλά βήματα προς τα εμπρός και τον Σεπτέμβρη, κυκλοφόρησαν 5.899 νέα οχήματα στους δρόμους μας, +19,8% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι (4.922 ο Σεπτέμβρης του 2018). Στο πρώτο εννιάμηνο, ταξινομήθηκαν 92.772 αυτοκίνητα, 10,3% περισσότερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2018 (84.076)!
Τα δέκα μοντέλα που πρωταγωνίστησαν το 2019 και σίγουρα θα έχουν και μια θέση στο Top 10 του έτους, ακολουθούν παρακάτω.

Πρόκειται για επτά supermini μοντέλα, δύο μίνι πόλης και ένα SUV, που έχει εδραιωθεί στην κορυφή των πωλήσεων της χώρας μας και όχι μόνο! Σε ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που γνωρίζουμε για την αγορά, τα τρία στα τέσσερα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται είναι εφοδιασμένα με κινητήρα βενζίνης, ξεπερνώντας τον «πυρετό» με τα ντίζελ, που είχαμε στα προηγούμενα χρόνια! Παρακάτω, ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τα δέκα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα το 2019 στη χώρα μας.

Τoyota Yaris, 5.579 πωλήσεις

Μόνιμος κάτοικος στην κορυφή των πωλήσεων είναι το Toyota Yaris στην ελληνική αγορά, εδώ και πολλά χρόνια. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει καταφέρει να κερδίσει τους αγοραστές, με τα προσόντα του και την παροιμιώδη αξιοπιστία του.

Opel Corsa, 3.510

Πολύ καλά στον στίβο των πωλήσεων, καταφέρνει να στέκεται το Opel Corsa. Οι Έλληνες το προτιμούν και σύντομα θα έρθει και το νέο, για να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία των προηγούμενων γενεών!

Fiat Panda, 3.443

Η χαμηλή τιμή, μαζί με την καθιερωμένη του θέση στη μικρή κατηγορία αλλά και το ευρύχωρο εσωτερικό για το μέγεθός του, κάνουν το Fiat Panda μια πολύ καλή επιλογή για ένα προσιτό νέο αυτοκίνητο.

VW Polo, 3.245

Διαθέσιμο σε πλειάδα εκδόσεων κινητήρα και εξοπλισμού, το νέο Volkswagen Polo είναι μεγαλύτερο από ποτέ, με κορυφαίους χώρους και ποιότητα κατασκευής που δύσκολα συναντάς στα supermini μοντέλα.

Peugeot 208, 3.087

«Μάχιμο» παραμένει το Peugeot 208, αν και έχει τα χρονάκια του στην αγορά. Το νέο είναι προ των πυλών, με πολύ όμορφη σχεδίαση και ακόμη πιο πλήρες, οπότε είμαστε σίγουροι ότι του χρόνου, θα βρίσκεται σε ακόμη καλύτερο επίπεδο!

Citroen C3, 3.014

Η ιδιαίτερη αισθητική του, αλλά και το στυλ που παραπέμπει σε SUV, δείχνει ότι αρέσει στην ελληνική αγορά. Το Citroen C3 είναι μια παραδοσιακή δύναμη, που και το 2019 τα καταφέρνει εξαιρετικά!

Nissan Qashqai, 2.746

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι αυτό το ένα SUV που υπάρχει στο ελληνικό Top 10 πωλήσεων, τότε βλέπετε την απάντηση. Το Nissan Qashqai! Το ιαπωνικό μοντέλο έχει «σπάσει ταμεία» σε όλο τον κόσμο και το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα.

Renault Clio, 2.533

Ακόμη ένα μοντέλο με «χρονάκια» στην πλάτη του, που περιμένει άμεσα αντικατάσταση αλλά συνεχίζει να τα καταφέρνει πολύ καλά στις πωλήσεις, είναι το Renault Clio. Ειδικά μετά από τη μικρή ανανέωση που δέχτηκε, παραμένει σύγχρονο και νεανικό!

Hyundai i10, 2.147

Πλήρες από κάθε άποψη, είναι το Hyundai i10. Το κορεάτικο αυτοκίνητο πόλης έχει μια εξαιρετική σχέση τιμής-αξίας που την εκτιμά το ελληνικό αγοραστικό κοινό και το τοποθετεί μέσα στα δέκα πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα στο πρώτο εννιάμηνο του 2019.

Hyundai i20, 2.089

Το δεύτερο αυτοκίνητο της Hyundai που μπαίνει στο Top 10, είναι το i20. Το supermini της μάρκας έχει φρέσκια εμφάνιση, κινητήρες τελευταίας γενιάς και μεγάλους χώρους, οπότε είναι μια κλασική επιλογή στην κλάση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!