Η υψηλή τεχνολογία του Toyota Yaris ανήκει σε όλους

Gazzetta team
Η υψηλή τεχνολογία του Toyota Yaris ανήκει σε όλους
Αποτελεί το απόλυτο best seller της ελληνικής αγοράς εδώ και πολλά χρόνια, καθώς καταφέρνει να συνδυάζει την κορυφαία υβριδική τεχνολογία, την οικονομία, την απόλαυση της οδήγησης και την αξιοπιστία.

Η τεράστια επιτυχία του νέου Toyota Yaris δεν αποτελεί έκπληξη: η τεχνολογική καινοτομία, η αισθητική πρωτοτυπία, η σχεδιαστική κομψότητα, η εξαιρετική πρακτικότητα και η κορυφαία άνεση στο εσωτερικό του, συνθέτουν τον ιδανικό σύντροφο για κάθε διαδρομή.
Με το νέο Yaris η ευφυΐα της υβριδικής τεχνολογίας είναι πλέον προσιτή σε όλους, και αποτελεί την πιο έξυπνη πρόταση αγοράς.
Η ευφυΐα της τεχνολογίας

Η οικονομία καυσίμου, που εξασφαλίζει η υβριδική τεχνολογία Toyota Hybrid είναι απαράμιλλη, καθώς περίπου το 40% του χρόνου κάθε διαδρομής γίνεται χωρίς κατανάλωση βενζίνης. Η χρήση δύο κινητήρων, εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικού, έχει μόνο πλεονεκτήματα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας αναλαμβάνει να δώσει ισχύ, υποκαθιστώντας ή υποβοηθώντας τον συμβατικό όταν καταναλώνει
περισσότερο, δηλαδή στην εκκίνηση και στην επιτάχυνση. Η συνεργασία των δύο κινητήρων είναι αυτόματη, σχεδόν μη αντιληπτή από τον οδηγό, ενώ το προηγμένο κιβώτιο CVT άπειρων σχέσεων συμβάλλει στην περαιτέρω απλοποίηση της οδήγησης. Συνεχής ροή κίνησης, απρόσκοπτη αίσθηση ισχύος και δυναμική επιτάχυνση είναι το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας. Ο οδηγός δεν χρειάζεται να ανησυχεί ούτε για την ενέργεια που χρειάζεται ο ηλεκτρικός κινητήρας. Το
υβριδικό σύστημα ρυθμίζει τα πάντα, ενώ παράγει ενέργεια κατά το φρενάρισμα, γεμίζοντας τις μπαταρίες. Από το 1997 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 10.000.000 οδηγοί απολαμβάνουν τις επιδόσεις, την οικονομία, τους χαμηλούς ρύπους και την ευκολία οδήγησης της υβριδικής τεχνολογίας Toyota.

Ασφάλεια δίχως συμβιβασμούς

Η φιλοσοφία της Toyota δεν επιτρέπει την παραμικρή παράβλεψη στο τομέα της ασφάλειας και από αυτή, φυσικά, δεν εξαιρείται ούτε το νέο Yaris. Το πληρέστερο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense βοηθά τον οδηγό να αποφεύγει εμπλοκή σε ατυχήματα και να διατηρεί πάντα τον απόλυτο έλεγχο. Παράλληλα, οι επτά αερόσακοι και η στιβαρή δομή του αμαξώματος, εξασφαλίζουν παθητική ασφάλεια κορυφαίου επιπέδου. Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποτελούν έκπληξη τα πέντε αστέρια, η ανώτατη αξιολόγηση στις δοκιμές ασφάλειας του ευρωπαϊκού οργανισμού Euro NCAP, που απέσπασε το νέο Toyota Yaris.

Συμπαγές με έμφαση στην άνεση
Με μήκος 3.945 μέτρα, το νέο Toyota Yaris έχει τις ιδανικές διαστάσεις για να
παραμένει ευχάριστο και εύκολο κατά την οδήγηση στο αστικό περιβάλλον. Την ίδια στιγμή, η πληρότητα του εξοπλισμού, η ποιότητα των υλικών και η ευρυχωρία στο εσωτερικό του, αποτελούν παράδειγμα ακόμα και για αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας. Πέντε ενήλικες επιβάτες θα μετακινηθούν χωρίς παραχωρήσεις, ενώ ο χώρος για τις αποσκευές έχει όγκο που μπορεί να φτάσεις έως και στα 1.119 λίτρα. Το προηγμένο σύστημα πολυμέσων Toyota Touch θα σας ενθουσιάσει, καθώς δέχεται και φωνητικές εντολές ενώ περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, πολλές χρήσιμες εφαρμογές για online επικοινωνία, δυνατότητα σύνδεσης με όλα τα smartphone, κάμερα οπισθοπορείας, ραδιόφωνο και φυσικά δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικών αρχείων από κάθε ψηφιακό μέσο.

Toyota Yaris με δική σου προσωπικότητα
Δεκάδες χρώματα, πολλές εκδόσεις εξοπλισμού, τρεις διαφορετικοί κινητήρες, τρία συστήματα μετάδοσης και πλειάδα προαιρετικών στοιχείων που απογειώνουν στο στιλ και την άνεση, περιλαμβάνονται στις πιθανές επιλογές. Πραγματικά ατελείωτοι οι πιθανοί συνδυασμοί και ο κάθε οδηγός θα βρει ακριβώς το Yaris που θέλει ή ονειρεύεται να δημιουργήσει. Τα μηχανικά μέρη που εξασφαλίζουν κορυφαία αξιοπιστία σύμφωνα με τον γερμανικό οργανισμό TUV, περιλαμβάνουν τον κινητήρα βενζίνης του λίτρου με ισχύ 69 ίππων, ενώ για περισσότερη δύναμη ο κινητήρας βενζίνης 1.5 λίτρων Dual VVT-iE είναι διαθέσιμος με 111 ίππους. Το προηγμένο Yaris Hybrid εξασφαλίζει τον ιδανικό συνδυασμό μεγάλης ισχύος 100 ίππων και χαμηλής κατανάλωσης, μόλις 3,3 λίτρων/100 χλμ., απαλλάσσεται της πληρωμής τελών κυκλοφορίας και προσφέρει την απόλυτη άνεση του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Χαμηλό κόστος κτήσης και χρήσης
Η κορυφαία σχεδίαση και τεχνολογία του νέου Yaris συνοδεύεται από ένα
πλήρες πρόγραμμα υποστήριξης μετά την πώληση, το οποίο περιλαμβάνει εξαιρετικές παροχές. Έξι χρόνια εργοστασιακής εγγύησης ή 180.000 χιλιόμετρα, τρία χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και επέκταση εγγύησης μπαταρίας για την υβριδική έκδοση στα 11 χρόνια, υπόσχονται...

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!