Το νέο Volkswagen ID.3 είναι το Golf των ηλεκτρικών αυτοκινήτων! (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Το νέο Volkswagen ID.3 είναι το Golf των ηλεκτρικών αυτοκινήτων! (pics) 
Ολική στροφή στην πορεία της κάνει η Volkswagen και μας παρουσιάζει το βασικότερο ηλεκτρικό μοντέλο της, που θα είναι ο πυλώνας της «αυριανής» της γκάμας.

Μετά το Beetle, η Volkswagen έκανε επανάσταση με το Golf και τώρα, έρχεται το ID.3 να αποτελέσει τον τρίτο σημαντικότερο σταθμό στην ιστορία της μάρκας. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα είναι η βάση της ηλεκτρικής γκάμας της Volkswagen και παρουσιάστηκε επίσημα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Βασίζεται στην πλατφόρμα MEB που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα ηλεκτρικά μοντέλα και θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις μπαταριών, τη βασική με 45 kWh, τη μεσαία με 58 kWh και την κορυφαία με 77 kWh, με αυτονομία 330, 420 και 550 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Η βασική έκδοση μπαταρίας έχει ηλεκτροκινητήρα 147 ίππων ενώ η μεσαία και η μεγάλη έκδοση έχουν ένα μοτέρ 201 ίππων, με τη ροπή να φτάνει στα 310 Nm και στις δύο περιπτώσεις. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στον πίσω άξονα και ο ίδιος ο κινητήρας, είναι τοποθετημένος πίσω. Η έξυπνη σχεδίαση του ID.3 όμως, με το τεράστιο μεταξόνιο και τη σωστή εκμετάλλευση των χώρων, επιτρέπει ο χώρος αποσκευών να είναι στα 380 λίτρα και οι χώροι για τους πίσω επιβάτες πολύ ικανοποιητικοί. Οι διαστάσεις του είναι παρόμοιες με του Golf όμως το μεταξόνιό του είναι κατά 145 χιλιοστά μεγαλύτερο, φτάνοντας στα 2.765 χιλιοστά!

Οι δύο βασικές εκδόσεις μπαταρίας μπορούν να φορτίζουν έως και με 100 kW δίνοντας 250 χιλιόμετρα αυτονομίας σε 30 λεπτά γρήγορης φόρτισης ενώ η κορυφαία έκδοση, φορτίζει στα 125 kW. Σε ο,τι αφορά τη σχεδίαση στο εσωτερικό, παρατηρούμε ότι η Volkswagen επέλεξε το λιτό και καθαρό ντιζάιν. Δύο οθόνες δεσπόζουν εμπρός, τα κουμπιά είναι σχεδόν ανύπαρκτα και η κεντρική κονσόλα φτάνει μέχρι αρκετά ψηλά, βολεύοντας την αποθήκευση αντικειμένων και από τους δύο εμπρός επιβάτες. Η παραγωγή του νέου ID.3 θα ξεκινήσει στο τέλος του 2019 και από το 2020, θα βγει στους δρόμους μας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!