6 SUV που κυκλοφόρησαν και σε ανοιχτές εκδόσεις Cabrio

Gazzetta team
6 SUV που κυκλοφόρησαν και σε ανοιχτές εκδόσεις Cabrio
Η VW τόλμησε παρουσιάζοντας το T-Roc Cabrio και το gazzetta παρουσιάζει άλλα 6 αντίστοιχα μοντέλα SUV - Cabrio, που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Πριν λίγες ημέρες παρουσίασε η Volkswagen το ανοιχτό T-Roc Cabrio. Πρόκειται για μία τολμηρή κίνηση, καθώς τα Cabrio – SUVs δεν έχουν συνήθως εμπορική επιτυχία στην αγορά. Το gazzetta επέλεξε έξι τέτοια μοντέλα διαφορετικών κατασκευαστών, που συνδυάζουν τα γονίδια ενός ανοιχτού μοντέλου και ενός μοντέλου ελεύθερου χρόνου. Να σημειώσουμε, ότι προτιμήσαμε τα SUV που μετατρέπονται σε πλήρη Cabrio και όχι κάποιες ενδιάμεσες καταστάσεις, όπως είναι π.χ. η Mercedes G-class, το Suzuki Jimny ή το Land Rover Defender.

Citroen E-Mehari

Πρόκειται για την αμιγώς ηλεκτροκίνητη αναβίωση του παλαιού Mehari. Το γαλλικό μοντέλο διαθέτει αμάξωμα από συνθετικά υλικά, είναι απολύτως αδιάβροχο στο εσωτερικό του και κάθε 150 χιλιόμετρα πρέπει να μπει στην πρίζα, για να φορτιστεί η μπαταρία του.

Chevrolet Blazer Removable Top

Το Blazer λανσαρίστηκε το 1969 στις ΗΠΑ ως αντίπαλον δέος του Ford Bronco και συνέχισε να παράγεται έως το 1991. Ωστόσο η ανοιχτή του έκδοση δεν ήταν τόσο επιτυχημένη εμπορική, οπότε αποσύρθηκε ήδη το 1975 από τη γκάμα της Chevrolet.

Ford Bronco Roadster

Το Bronco παρουσιάστηκε το 1966 και ήταν το πρώτο compact SUV της Ford. Η ανοιχτή έκδοση Roadster κυκλοφόρησε ωστόσο το 1977 μαζί με το μοντέλο δεύτερο γενιάς, ενώ το Bronco κούνησε μαντήλι το 1996. Ωστόσο, η Ford θα επαναλανσάρει το 2020 το Bronco νέας γενιάς και είναι πιθανόν, να το δούμε και σε ανοιχτή εκδοχή Cabrio.

Jeep Wrangler

Το Wrangler ομορφαίνει τη ζωή μας από το 1987, ωστόσο μόνον το μοντέλο πρώτης γενιάς έως το 1995 ήταν ένα πραγματικό Cabrio. Σήμερα κυκλοφορεί το Wrangler ως ‘’ημικάμπριο’’ και θεωρείται επιτυχημένο εμπορικά.

Nissan Murano CrossCabriolet

H επιτυχία του Murano στην αμερικανική αγορά, οδήγησε τη Nissan στην απόφαση να λανσάρει το 2011 το CrossCabriolet ταυτόχρονα με το μοντέλο δεύτερης γενιάς. Ωστόσο ο βίος του ήταν πολύ σύντομος και ολοκληρώθηκε μετά από μόλις τρία χρόνια λόγω χαμηλής αγοραστικής ζήτησης. Σήμερα αξίζουν τα ανοιχτά Murano λόγω της σπανιότητάς τους πολύ περισσότερο από τις κλειστές εκδόσεις.

Range Rover Evoque Convertible

Πριν τρία χρόνια κυκλοφόρησε η ανοιχτή έκδοση του Evoque με βάση την αντίστοιχη Coupe με τις όμορφες, αλλά και «κλειστοφοβικές» γραμμές της. To λανσάρισμα του νέου Evoque σήμανε το τέλος τόσον του Coupe, όσο και του Convertible.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!