Mercedes-Benz X-Class TheRock Edition, ένα κορυφαίο Pick-Up

Gazzetta team
Mercedes-Benz X-Class TheRock Edition, ένα κορυφαίο Pick-Up
Η ειδική έκδοση X-Class TheRock είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση, χάρη στον σκληροτράχηλο χαρακτήρα της και τις «αστεράτες» προδιαγραφές της, ενώ διατίθεται με όφελος τιμής από 6.940 ευρώ και με 4 χρόνια δωρεάν σέρβις.

Με την X-Class, η Mercedes-Benz πραγματοποίησε εντυπωσιακή είσοδο στην κατηγορία των Pick-Up, ενώ το σκληροτράχηλο μοντέλο διατίθεται και σε ειδικές εκδόσεις όπως για παράδειγμα η πιο σκληροπυρηνική «TheRock Edition». Έτοιμη να κινηθεί ανά πάσα στιγμή σε όλα τα οδικά δίκτυα, εντός και εκτός δρόμου, η Mercedes-Benz X-Class TheRock Edition συνδυάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της γερμανικής φίρμας, με το δυναμικό χαρακτήρα το οποίο απαιτεί η κατηγορία των Pick-Up. Το πρώτο Pick-Up με σήμα το αστέρι γίνεται μάλιστα ακόμη ελκυστικότερο στην ειδική έκδοση TheRock Edition, καθώς διατίθεται με όφελος τιμής από 6.940 ευρώ για την Χ250 d 4MATIC The Rock με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και με 4 χρόνια ή 80.000 χιλιόμετρα δωρεάν σέρβις.

Διαθέσιμη σε λευκό ή μαύρο μεταλλικό χρώμα, η έκδοση «The Rock» βασίζεται στο εξοπλιστικό πακέτο «Progressive» και προσφέρει επιπλέον στοιχεία με όφελος από 6.940 ευρώ (για την X 250d 4Matic AT), ενώ δεν αρκείται μόνο σε αυτά, καθώς προσφέρει επιπροσθέτως στοιχεία όπως οι δερμάτινες επενδύσεις σε τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, πακέτο στάθμευσης 360ο, Garmin Map Pilot, ηχοσύστημα Audio 20, τα καθίσματα «Artico/Dynamica», ο αυτόματος κλιματισμός, αισθητήρες βροχής, κλείδωμα πίσω διαφορικού (μπλοκέ), ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, χώρο φόρτωσης με επένδυση ανθεκτικού πλαστικού (συν χαλύβδινες μπάρες και χαλύβδινα πλευρικά σκαλοπάτια).

Στο εσωτερικό της X-Class TheRock Edition η αίσθηση ποιότητας είναι διάχυτη, παρά τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του Pick-Up της Mercedes-Benz, ενώ οι αποθηκευτικοί χώροι με τη μεγάλη χωρητικότητα τους, κάνουν τη ζωή των επιβατών ακόμη πιο εύκολη. Παράλληλα, ξεχωρίζουν τα στοιχεία εξοπλισμού όπως οι 7 αερόσακοι, τα ηλεκτρικά ελεγχόμενα καθίσματα για τον οδηγό και τον συνοδηγό, οι πολλαπλές ηλεκτρικές ευκολίες και ένα προηγμένο σύστημα πολυμέσων με ηχοσύστημα Audio 20 8 ηχείων, οι ειδικές επενδύσεις από δέρμα και μικροΐνες σε όλες τις θέσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί και η δυνατότητα περαιτέρω εξατομίκευσης μέσω των αποκλειστικών αξεσουάρ της Mercedes-Benz, καθώς και το πρωτοποριακό σύστημα «Mercedes me».

Την ίδια στιγμή το Pick-Up της γερμανικής φίρμας κλέβει την παράσταση χάρη στα εντυπωσιακά off road χαρακτηριστικά του, τα οποία ενισχύονται με το στιβαρό πλαίσιο τύπου σκάλας, τον άκαμπτο πίσω άξονα, την ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρόσθιου άξονα με διπλά ψαλίδια, την ανάρτηση πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων, την αντιστρεπτική δοκό εμπρός και πίσω άξονα για βέλτιστη απορρόφηση κραδασμών και εξαιρετική οδική συμπεριφορά σε κατάσταση πλήρους φόρτωσης, καθώς και από τη δυνατότητα κλειδώματος του μπλοκέ διαφορικού στον πίσω άξονα. Έτσι λοιπόν η Mercedes-Benz X-Class TheRock Edition μπορεί να κινηθεί με την ίδια άνεση τόσο σε εθνικά οδικά δίκτυα, όσο και εκτός δρόμου, ενώ το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης σε συνδυασμό με την πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης, μετατρέπουν την οδήγηση σε μια άκρως απολαυστική και ευχάριστη εμπειρία.

Στην «καρδιά» της X-Class TheRock Edition συναντάμε τον 3λιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα, με απόδοση 258 ίππων και 550 Nm ροπής, ο οποίος κινεί το Pick-Up της Mercedes-Benz με άνεση και ασφάλεια, ακόμη και με πλήρες φορτίο. Σε ότι αφορά στο σύστημα μετάδοσης, συναντάμε δύο τεχνολογίες οι οποίες κερδίζουν τις εντυπώσεις. Αρχικά το χειροκίνητο/σειριακό κιβώτιο 7G-Tronic Plus για γρήγορη εναλλαγή σχέσεων, μέσω ειδικών paddles στο τιμόνι, καθώς και το σύστημα Dynamic Select, το οποίο ελέγχεται από έναν μικρό διακόπτη πίσω από τον επιλογέα ταχυτήτων και προβλέπει πέντε διαφορετικά προγράμματα (Comfort, Eco, Sport, Manual και Offroad) έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητήρα.

Συνοψίζοντας, η Mercedes-Benz X-Class TheRock Edition ως η ακόμη πιο δυναμική έκδοση του Pick-Up της γερμανικής φίρμας, αποτελεί την απόλυτη premium επιλογή η οποία φέρνει νέα πνοή στην κατηγορία, καθώς είναι προφανές ότι δεν αποτελεί το τυπικό επαγγελματικό όχημα. Η εξαιρετική θέση οδήγησης, οι δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων, οι εξαιρετικές επιδόσεις σε συνδυασμό με όλα τα πλεονεκτήματα της έκδοσης TheRock, αποτελούν εγγύηση για μία μοναδική εμπειρία στην κατηγορία των Pick-Up. Αν προσθέσουμε το δωρεάν σέρβις για μία τετραετία και το σημαντικότατο οικονομικό όφελος, τότε μιλάμε για την απόλυτη πρόταση!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!