Πώς γιόρτασε η Bentley τα εκατοστά της γενέθλια

Gazzetta team
Πώς γιόρτασε η Bentley τα εκατοστά της γενέθλια
Η βρετανική μάρκα γιόρτασε τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής με το συναρπαστικό πρωτότυπο EXP 100 GT, που μας ανοίγει διάπλατα ένα παράθυρο προς το μέλλον της!

Η Bentley έκανε δώρο στον εαυτό της ένα συναρπαστικό πρωτότυπο, καθώς στις 10 Ιουλίου 2019 συμπλήρωσε 100 χρόνια λειτουργίας. Το EXP 100 GT παραπέμπει στη μεγάλη παράδοση της μάρκας, όσον αφορά στην κατασκευή σπουδαίων coupe πολυτελείας και θα μπορούσε να έχει ξεπηδήσει από μία ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το μήκους 5,80 μ. και πλάτους 2,40 μ. μοντέλο είναι από κάθε πλευρά καινοτόμο, ενώ αποτελεί –σύμφωνα με τον CEO της Bentley, Άντριαν Χάλμαρκ- «το όραμα για το μέλλον της μάρκας μας».

Ακόμη όμως και αν αναφέρεται στην αυτοκινητιστική χλιδή εν έτει 2035, η μελέτη EXP 100 GT «φωνάζει» από μακριά, ότι αποτελεί γνήσιο τέκνο της οικογένειας της Bentley. Το δεξιοτίμονο μοντέλο διαθέτει τυπικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της βρετανικής μάρκας, όπως τους δύο μεγάλους στρογγυλούς προβολείς, το τεράστιο πλαίσιο με τις γρίλιες της μάσκας και τα στενά, οβάλ πίσω φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό έχουμε μία νέα επαναδιατύπωση της αυτοκινητιστικής χλιδής, καθώς προβλέπονται τρία καθίσματα συνολικά, δύο μπροστά και ένα πίσω δεξιά, υπάρχουν επενδύσεις από σπάνιο ξύλο και αστραφτερά διακοσμητικά στοιχεία από χαλκό, μαλακά χαλιά αντί για κλασικές μοκέτες και βιομετρικά καθίσματα – πολυθρόνες από οργανικό ύφασμα σε απομίμηση δέρματος. Ενας εικονικός βοηθός ελέγχει τον οδηγό και τις κινήσεις του μέσω διαφόρων αισθητήρων και φροντίζει για την πλήρη χαλάρωσή του κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Υπάρχουν επίσης οθόνες τεχνολογίας OLED, πολύ εκλεπτυσμένα χειριστήρια και κρυστάλλινα στοιχεία, ειδικότερα στην κεντρική κονσόλα. Για απλούστερη χρήση, έχει συνδυαστεί η τεχνητή νοημοσύνη με σύστημα που δέχεται εντολές από τις κινήσεις του οδηγού και έχει τη δυνατότητα να «μαθαίνει». Ο μελλοντικός οδηγός θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ ενός προγράμματος πλήρους αυτόνομης οδήγησης και ενός συμβατικού, όπου θα παίρνει ο ίδιος το τιμόνι στα χέρια του. Ο κολοσσός των 1,9 τόνων θα είναι ηλεκτροκίνητος και τετρακίνητος, όμως η Bentley δεν κάνει καμία αναφορά στην ισχύ του.

Οι επιδόσεις της Bentley EXP 100 GT κόβουν πάντως την ανάσα, χάρη –μεταξύ άλλων- και στην απίστευτη μέγιστη ροπή στρέψης των 1.500 Nm. Τα 0 – 100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 2,5’’ και η βελόνα του κοντέρ τερματίζει στα 300 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία του εντυπωσιακού πρωτότυπου ανέρχεται σε 700 χιλιόμετρα. Μάλιστα η άδεια συστοιχία των μπαταριών φορτίζεται κατά 80% εντός 15 λεπτών, όσο δηλαδή ένα σύντομο διάλειμμα για καφέ ή τσιγάρο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!