300 υβριδικοί ίπποι για το DS7 Crossback (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
300 υβριδικοί ίπποι για το DS7 Crossback (pics)
Το νέο υβριδικό κινητήριο σύνολο του ομίλου PSA παίρνει θέση και στο νέο SUV της DS, το DS7 Crossback, δίνοντάς του έναν ακόμη πιο εξελιγμένο «αέρα».

Πρώτα, είδαμε το νέο Peugeot 3008 με το υβριδικό κινητήριο σύνολο του ομίλου και τώρα έρχεται η σειρά του DS7 Crossback να το «φορέσει». Πρόκειται για ένα σύνολο με ένα μοτέρ βενζίνης εσωτερικής καύσης τούρμπο με τέσσερις κυλίνδρους, στα 1.6 λίτρα της «οικογένειας» PureTech και δύο ηλεκτρικών μοτέρ που συνδυαστικά αποδίδουν 300 ίππους και 450 Nm ροπής. Μάλιστα, δημιουργείται και... τετρακίνηση στο DS7 Crossback όχι με τον παραδοσιακό τρόπο των διαφορικών αλλά με το γεγονός ότι ο θερμικός κινητήρας κινεί τον εμπρός άξονα και οι ηλεκτροκινητήρες τον πίσω.

Το γαλλικό SUV μπορεί να διανύσει έως και 50 χλμ αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 135 χλμ./ώρα, μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες. Έχει 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 220 χλμ./ώρα! Φορτίζει σε 7 ώρες σε απλή οικιακή πρίζα ή σε 1 ώρα και 45 λεπτά αν υπάρχει WallBox και είναι διαθέσιμα τέσσερα προγράμματα οδήγησης, το αμιγώς ηλεκτρικό, το Sport, το Hybrid και το 4x4.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!