Η DS μας αποκαλύπτει το νέο DS3 Crossback (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Η DS μας αποκαλύπτει το νέο DS3 Crossback (pics)
Ύστερα από τη «διαρροή» φωτογραφιών που έγινε χθες στο διαδίκτυο, η πολυτελής φίρμα του PSA Group μας δείχνει το νέο crossover της, το DS3 Crossback.

Λίγος καιρός έχει περάσει από τότε που η Citroen έκανε ανεξάρτητη μάρκα τη DS και η πολυτελής φίρμα, μας έχει παρουσιάσει μερικά πολύ ενδιαφέροντα αυτοκίνητα. Αντίστοιχη περίπτωση, το ολοκαίνουργιο DS3 Crossback, που μας εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Η εμφάνισή του είναι ιδιαίτερη, όπως οφείλει βάσει της «ταυτότητας» της μάρκας.

Η μεγάλη μάσκα εμπρός, τα φωτιστικά σώματα ακανόνιστου σχήματος, το αμάξωμα που «μπαίνει μέσα» στα πίσω παράθυρα, όλα έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν διάφορες λεπτομέρειες που τονίζουν τη μοναδικότητα αυτού του αυτοκινήτου και τη διαφορετική πορεία που ακολουθεί από τον ανταγωνισμό. Στο πίσω μέρος η εικόνα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Τα πολύ λεπτά φανάρια ενώνονται με μια λωρίδα χρωμίου, οι απολήξεις των εξατμίσεων ξεχωρίζουν και η οροφή μοιάζει σαν να «αιωρείται» χάρη στο μαύρο χρωματισμό των κολονών. Στο εσωτερικό συνεχίζεται η ίδια εκκεντρική προσέγγιση, πάντα με σκοπό τον εντυπωσιασμό του παρατηρητή. Οι ρόμβοι είναι το σχήμα που κυριαρχεί σε κάθε σημείο, από το οπτικό τρικ των αεραγωγών και των πάνελ διακοπτών στην κεντρική κονσόλα, έως και τα καθίσματα.

Έχουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη οθόνη πολυμέσων, τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος, Head-Up Display, ακόμη και εξεζητημένο ηχοσύστημα της Focal με δώδεκα ηχεία στο σύνολό τους. Ακόμη η DS δεν έχει ανακοινώσει επίσημα διάφορους αριθμούς για το εσωτερικό, όπως τους χώρους για τους πίσω ή το χώρο αποσκευών, όμως τονίζει ότι έδωσαν μεγάλη προσοχή στην ηχομόνωση και την ποιότητα (NVH, Noise, Vibration, Harshness), τοποθετώντας ειδικούς υαλοπίνακες με πιο παχύ τζάμι και περισσότερο ηχομονωτικό υλικό.

Το νέο DS3 Crossback, θα διατίθεται και ως ηλεκτρικό. Έχει ηλεκτροκινητήρα με 136 ίππους και 260 Nm ροπής που χαρίζει 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα και μπαταρίες 50 kWh με 300 χιλιόμετρα αυτονομία, με βάση τις μετρήσεις WLTP. Με την παλαιότερη διαδικασία NEDC, η αυτονομία είναι 450 χλμ.

Η DS τονίζει ότι με το προαιρετικό WallBox, το DS3 Crossback E-Tense, όπως ονομάζεται, φορτίζει από άδειο έως το 80% σε μόλις μισή ώρα. Εκτός από το ηλεκτρικό όμως, το αυτοκίνητο θα διατίθεται και με «παραδοσιακούς» κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο 1.2 PureTech βενζίνης, έρχεται με 100, 130 και 155 ίππους, ενώ ο 1.5 BlueHDi «εκπροσωπεί» τους ντίζελ με 100 άλογα. Το DS3 Crossback θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού και θα βγει στην αγορά από το 2019.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!