Ρετρό ντιζάιν, αλλά σύγχρονη τεχνολογία (pics & vid)

Gazzetta team
Ρετρό ντιζάιν, αλλά σύγχρονη τεχνολογία (pics & vid)
Από την Τσεχία μας έρχεται το Luka EV, ένα ηλεκτρικό διθέσιο αυτοκίνητο με αισθητική της δεκαετίας του 70, που θα προσφέρει γύρω στα 200 χιλιόμετρα αυτονομία.

Η Τσεχία είναι διάσημη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία για την Skoda, ωστόσο οι Τσέχοι δεν αρκούνται σε αυτό που δημιούργησαν κάποτε και τους διατηρεί ακόμη στο προσκήνιο έστω και μόνο με το όνομα. Κάπως έτσι η εταιρεία MW Motors ξεκίνησε μια μελέτη για ένα ελαφρύ, ηλεκτρικό όχημα που κατέληξε να είναι τόσο αποτελεσματικό ώστε να γίνει κανονικό αυτοκίνητο.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Το Luka EV είναι αυτό και μάλλον δεν θα γεμίσει τον κόσμο πωλήσεις αλλά θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση για οικονομικό ηλεκτρικό όχημα. Αυτό γιατί οι επιλογές των Τσέχων στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι φειδωλές όσον αφορά τις επιδόσεις, αλλά λειτουργικές.

Τέσσερις ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένοι στους τέσσερις τροχούς δίνουν μια συνδυαστική ιπποδύναμη 66 ίππων, οι οποίοι είναι αρκετοί για να μετακινήσουν αξιοπρεπώς το βάρους 815 κιλών αυτοκίνητο. Η αυτονομία είναι της τάξης των 300 χλμ. καθώς το Luka EV χρησιμοποιεί μια μικρή μπαταρία και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 150χλμ./ώρα.

Ακριβώς επειδή οι επιδόσεις δεν διεκδικούν δάφνες, το Luka EV ποντάρει σημαντικά στην εμφάνισή του και για αυτό οι Τσέχοι έχουν «αντιγράψει» ορισμένα από τα σχεδιαστικά στοιχεία, σημαντικών αυτοκινήτων του παρελθόντος. Το εμπρός τμήμα για παράδειγμα μοιάζει εντυπωσιακά με το Karmann Ghia και το πίσω με την Aston Martin DB4. Από το πλάι αν το παρατηρήσει κανείς θυμίζει την Mercedes SL και όλα αυτά είναι φτιαγμένα σε πλαίσιο από αλουμίνιο και αμάξωμα με συνθετικά υλικά ώστε να επιτευχθεί το χαμηλό βάρος.

Το αυτοκίνητο θα κοστίζει κάτι περισσότερο από 30.000 € προ φόρων και η MW αναζητά αντιπροσωπείες στις μεγαλύτερες αγορές προκειμένου να ξεκινήσει την παραγωγή του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!