Συναρπαστική και εξωστρεφής η νέα BMW X2

Γιώργος Βαρίνος
Συναρπαστική και εξωστρεφής η νέα BMW X2
Η νέα BMW X2 είναι ελκυστική, συναρπαστική και εξωστρεφής με μία σχεδίαση που ξεχειλίζει μοναδικότητα. Το νέο μοντέλο που προσφέρεται με κίνηση στις δικίνητες εκδόσεις μόνο στους εμπρός τροχούς, αποστασιοποιείται σχεδιαστικά από τις υπόλοιπες BMW αλλά βεβαίως διαθέτει τα ίδια επίπεδα οδηγικής απόλαυσης.

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, η BMW παρουσίασε την νέα X2 και έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες δημοσιογράφους να την οδηγήσουν σε μια μικρή ελεύθερη διαδρομή 2 περίπου ωρών. Βρεθήκαμε στην πλατεία Θρακομακεδόνων όπου χάρις τον εξαιρετικό καιρό και την έντονη ηλιοφάνεια, βαλθήκαμε να παρατηρούμε την νέα Χ2 από κάθε πιθανή γωνία.

Το νέο μοντέλο του BMW Group θυμίζει μποντιμπιλντερά, αφού συνδυάζει το στιβαρό προφίλ μιας BMW X με τη σπορτίφ φινέτσα ενός coupe. Χαρακτηριστικές λεπτομέρειες είναι οι θόλοι των τροχών με τετραγωνισμένο σχήμα, οι εντυπωσιακές απολήξεις εξαγωγής και οι τονισμένες ποδιές, η κομψή γραμμή οροφής, οι λείες γραμμές και τα παράθυρα που θυμίζουν coupe. Πολλές από τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες τονίζουν τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της X2, επισημαίνοντας έντονα τη σχέση της με την οικογένεια Χ.

Η διαχρονική μάσκα BMW είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, αλλά στο νέο μοντέλο έχει γίνει αναστροφή του κλασικού, τραπεζοειδούς σχήματος με στενό πάνω μέρος και φαρδύ κάτω. Μία ακόμα εντυπωσιακή λεπτομέρεια, που αποτελεί περισσότερο τυπικό στοιχείο coupe μοντέλου είναι η τοποθέτηση του λογοτύπου της μάρκας στις κολόνες C. Παραπέμποντας σε θρυλικές BMW, όπως οι 2000 CS και 3.0 CSL, είναι ένα ακόμα στοιχείο που προδίδει τις σπορ φιλοδοξίες της BMW X2. Με ένα τέτοιο χαρακτήρα, η BMW X2 απευθύνεται σε ‘νέους στην καρδιά’ και άτομα δραστήρια που ζουν στην πόλη και θέλουν το αυτοκίνητό τους να αποτυπώνει με συναίσθημα την προσωπικότητά τους.

Τρεις εκδόσεις κινητήρων/κιβωτίων διατίθενται από το λανσάρισμα: η βενζινοκίνητη BMW X2 sDrive20i με 192 ίππους, και οι εκδόσεις X2 xDrive20d diesel με 190 ίππους και X2 xDrive25d diesel με 231 ίππους. Και τα δύο diesel μοντέλα διατίθενται στάνταρ με σύστημα ευφυούς τετρακίνησης xDrive και οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Το βενζινοκίνητο μοντέλο φέρει σπορ, επτατάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη.

Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Ο βασικός εξοπλισμός όλων των εκδόσεων της νέας BMW X2 περιλαμβάνει:
 Ζάντες Αλουμινίου 17’’
 Σπορ δερμάτινο τιμόνι
 Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών
 Σύστημα ανοικτής ακρόασης Bluetooth & θύρα USB
 Σύστημα multimedia iDrive με έγχρωμη κεντρική οθόνη 6,5’’
 Προβολείς ομίχλης
 Κλήση έκτακτης ανάγκης - Teleservices - ConnectedDrive Services
 Service Inclusive (5 έτη / 60.000 χλμ)
 Ένδειξη πίεσης ελαστικών
 Σύστημα εκκίνησης χωρίς χρήση κλειδιού
 Ηλεκτρικό χειρόφρενο
 Ψηφιακή οθόνη πολλαπλών ενδείξεων στον πίνακα οργάνων
 Προγράμματα Οδήγησης (ECO Pro / Comfort / Sport)
 Ηχοσύστημα με 6 ηχεία - Αισθητήρας βροχής και φώτων
 Βελούδινα ταπέτα

Επιπλέον, προσφέρεται η βενζινοκίνητη έκδοση BMW X2 sDrive18i με προτεινόμενη λιανική τιμή € 37.585 που περιλαμβάνει το Πακέτο Εξοπλισμού ‘Advantage Plus’.
Το Πακέτο Εξοπλισμού ‘Advantage Plus’ περιέχει, επιπλέον του βασικού εξοπλισμού, τις παρακάτω επιλογές:
 Αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων
 Μεταλλικό χρώμα
 Αυτόματος κλιματισμός 2 ζωνών
 Cruise Control
 Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
 Αυτόματη πόρτα χώρου αποσκευών
 Ράγες οροφής

Περισσότερα στην δοκιμή που ακολουθήσει σε λίγες ημέρες!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!