Το ηλεκτρικό Hyundai Kona έχει αυτονομία 470 χιλιόμετρα (pics & vid)

Gazzetta team
Το ηλεκτρικό Hyundai Kona έχει αυτονομία 470 χιλιόμετρα (pics & vid)
Η Hyundai παρουσίασε την ηλεκτρική εκδοχή του νέου SUV της με εντυπωσιακή τιμή αυτονομίας που αγγίζει τα 470 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Γνωρίζαμε ότι η Hyundai ετοιμάζει το ηλεκτρικό Kona και τώρα το παρουσιάζει, σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η πρώτη, συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 135 ίππων και μπαταρίες 39,2 kWh, που προσφέρουν αυτονομία της τάξεως των 300 χιλιομέτρων και η δεύτερη έχει 204 ίππους με μπαταρία των 64 kWh. Αυτό σημαίνει ότι το ισχυρότερο Kona μπορεί να διανύσει έως και 470 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση, δηλαδή πολύ περισσότερα από ότι χρειάζεται κάποιος για τις καθημερινές του μετακινήσεις και επιτρέπει την πραγματοποίηση ταξιδιού!

Σύμφωνα με τη Hyundai, περίπου 55 λεπτά είναι αρκετά για να φορτίσουν οι μπαταρίες έως και το 80% τους από εντελώς άδειες, χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή DC. Στο γρηγορότερο Kona των 204 ίππων τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονταισ ε 7,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 167 χλμ./ώρα, που είναι η ίδια και για την έκδοση των 135 ίππων.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη από το Kona όμως ο πίνακας οργάνων είναι πλέον ψηφιακός. Το σύστημα πολυμέσων υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto ενώ τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνουν από ενεργό Cruise Control μέχρι αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση πεζών, σύστημα προειδοποίησης για την ύπαρξη αυτοκινήτου στη «νεκρή» γωνία, σύστημα ελέγχου κάθετης κυκλοφορίας και πολλά ακόμη. Η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!