Τα 5 πιο γρήγορα αυτοκίνητα του 2017! (pics)

Gazzetta team
Τα 5 πιο γρήγορα αυτοκίνητα του 2017! (pics)
Άλλος ένας συναρπαστικός χρόνος για την αυτοκίνηση «κλείνει» σε μερικές ημέρες και θυμόμαστε μερικά από τα ταχύτερα τετράτροχα που παρουσιάστηκαν φέτος!

Το 2017 ήταν ένα έτος με πολλές εκπλήξεις στον κόσμο της αυτοκίνησης και παρουσιάστηκαν φανταστικά μοντέλα, με χιλιάδες ίππους και χαρακτηριστικά που προκαλούν δέος! Η τιμή τους, αλλά και η περιορισμένη παραγωγή τους θα τους επιτρέψει να μπουν σε λίγα γκαράζ και οι πιθανότητες να δούμε κάποιο στο δρόμο είναι ελάχιστες, για αυτό και τα «μαζέψαμε» όλα εδώ και τα θαυμάζουμε, ένα προς ένα!

Εννοείται ότι ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην αυτοκίνηση, μερικά είναι υβριδικά και κάποια άλλα δεν «βγάζουν» καν πινακίδες, αφού προορίζονται μόνο για τη χρήση πίστας. Σε κάθε περίπτωση, είναι μοντέλα που θα ήθελε ο καθένας να έχει στο γκαράζ του και θα δίναμε μέχρι και... νεφρό για να αποκτήσουμε ένα από αυτά! Δείτε για ποια αυτοκίνητα μιλάμε, στη λίστα που ακολουθεί ακριβώς από κάτω!

Aston Martin Valkyrie

Η εμφάνιση της Aston Martin Valkyrie σε προϊδεάζει για τις ικανότητές της, στην πραγματικότητα όμως, δεν αποκαλύπτει ούτε ένα... μέρος των δυνατοτήτων της! Έχει ισχύ που ξεπερνά τους 1.130 ίππους, με ιδανική κατανομή βάρους που φτάνει στο λόγο του ενός κιλού για κάθε ίππο. Η σχεδίασή της μοιάζει με... σκάφος καταμαράν και εγγυάται κορυφαία αεροδυναμική, ενώ ελάχιστα κομμάτια θα κατασκευαστούν συνολικά.

Ferrari FXX-K Evoluzione

Η ταχύτερη Ferrari όλων των εποχών είναι η FXX-K Evoluzione και πρόκειται για μια εξελιγμένη εκδοχή της LaFerrari που προορίζεται αποκλειστικά για τη χρήση πίστας. Δεν είναι δυνατόν να βγάλει πινακίδες κυκλοφορίας και έτσι, δεν θα τη δούμε να αποκαλύπτει τους 1.050 ίππους της, από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, στο δημόσιο δρόμο.

Hennessey Venom F5

Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής, με 482 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα είναι το Hennessey Venom F5! Ο V8 κινητήρας με τα δύο τούρμπο και τους 1.600 ίππους κάνει ακόμη και τις Bugatti να το... ψάχνουν και η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Σε συνδυασμό με το βάρος των 1.338 κιλών, έχει επιδόσεις πέρα από κάθε φαντασία. Ενδεικτικά, τα 0-300 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε δέκα δευτερόλεπτα!

McLaren Senna

Το αυτοκίνητο-ωδή στον Άιρτον Σένα είναι ένα μοντέλο που η McLaren τοποθετεί πάνω και από την P1 και κινείται από έναν V8 κινητήρα με δύο τούρμπο και συνολική απόδοση 800 ίππων. Έχει χωρητικότητα 4.0 λίτρων και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος των 1.098 κιλών, χαρίζει επιδόσεις επιπέδου... Formula 1 στο βρετανικό hypercar. Θα κατασκευαστεί σε περίπου 500 μονάδες και η τιμή της θα κυμαίνεται γύρω στις 860.000€.

Mercedes-AMG Project One

Η Mercedes-AMG κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κόσμου στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, όταν παρουσίασε το νέο Project One. Κάτω από το hypercar της γερμανικής μάρκας, κρύβεται ένα μονοθέσιο της F1 αφού χρησιμοποιεί το κινητήριο σύνολο που συναντάμε στο αγωνιστικό του Χάμιλτον και του Μπότας! Εφοδιάζεται δηλαδή με ένα V6 τούρμπο μοτέρ των 1.6 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα, που έχουν συνδυαστική ισχύ άνω των 1.000 ίππων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!