H Nissan δοκιμάζει το 370Ζ της επόμενης γενιάς (pics)

Gazzetta team
H Nissan δοκιμάζει το 370Ζ της επόμενης γενιάς (pics)
Στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ συνέλαβε ο κατασκοπευτικός φακός ένα πρωτότυπο του σπορ 370Ζ της επόμενης γενιάς, που «βασάνιζαν» οι δοκιμαστές της Nissan.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αλλά και δηλώσεις των υπευθύνων της Nissan, η ιαπωνική μάρκα ετοιμάζει τον διάδοχο του 370Ζ. Πρόκειται για το μοντέλο που αποτελεί μαζί με το GT-R «την καρδιά της Nissan», όπως δήλωσε και διευθυντής παραγωγής της μάρκας στο αγγλικό περιοδικό αυτοκινήτου Autocar. Πριν λίγες ημέρες επιβεβαιώθηκαν οι φήμες, αφού εμφανίστηκε στη γερμανική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ ένα πρωτότυπο του επόμενου 370Ζ.

Όπως φαίνεται στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το μοντέλο με το μαύρο ματ αμάξωμα και τις πορτοκαλί πινελιές δεν διαφοροποιείται αισθητά από το 370Ζ παραγωγής. Με μία πιο προσεκτική ματιά ωστόσο διακρίνονται τα πρόσθετα στόμια των αεραγωγών στη θέση των προβολέων ομίχλης στη μάσκα. Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη, ότι το διάδοχο μοντέλο θα εφοδιαστεί με κάποιον αρκετά δυνατότερο κινητήρα. Σύμφωνα με φήμες αυτός ενδέχεται να είναι ο τρίλιτρος Twin Turbo V6, που χρησιμοποιείται ήδη από τον ιαπωνικό όμιλο στο νέο Skyline και στο Infiniti Q50 με διάφορα επίπεδα ισχύος. Στην περίπτωση πάντως του νέου 370Ζ εκτιμάται ότι θα αποδίδει αρκετά πάνω από τους 400 ίππους.

Η Nissan δεν έχει απορρίψει ακόμη το σενάριο λανσαρίσματος και μίας ηλεκτροκίνητης έκδοσης του σπορ μοντέλου. Κάτι τέτοιο θα σημάνει οριστικό διαζύγιο του νέου 370Ζ από τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες, οι οποίοι αποτελούν μέχρι σήμερα σήμα κατατεθέν του και το κάνουν τόσο ξεχωριστό. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, πότε θα κυκλοφορήσει το μοντέλο επόμενης γενιάς. Κρίνοντας όμως από το στάδιο εξέλιξης του πρωτοτύπου θεωρούμε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2021. Μάλιστα ενδέχεται να αλλάξει τότε και η ονομασία του αυτοκίνητου από 370Ζ σε 400Ζ, για να αποτυπώνει την ενισχυμένη ισχύ του σε σχέση με το προηγούμενο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!