Πώς ερωτεύθηκε ο Κιάνου Ριβς τις μοτοσικλέτες

Gazzetta team
Πώς ερωτεύθηκε ο Κιάνου Ριβς τις μοτοσικλέτες
O διάσημος ηθοποιός ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα τις μοτοσικλέτες στα 22 του χρόνια στα γυρίσματα μίας ταινίας στο Μόναχο και από το 2011 είναι συνιδιοκτήτης της μάρκας Arch Motorcycle.

Toν Κιάνου Ριβς τον γνωρίζουμε από ταινίες, όπως το Matrix, Speed ή Point Break. Ο 54χρονος Καναδός ανήκει στους διασημότερους αστέρες του κινηματογράφου, ασχολείται επίσης με τη μουσική και τις παραγωγές ταινιών, ενώ παράλληλα κατέχει από το 2011 την εταιρεία μοτοσικλετών Arch Motorcycle. Ο Ριβς αποκάλυψε πριν λίγο καιρό, πώς ερωτεύθηκε σε νεαρή ηλικία τη μοτοσικλέτα. «Ήμουν 22 ετών και βρισκόμουν για τα γυρίσματα μίας ταινίας στο Μόναχο. Μία ηχολήπτρια ερχόταν στη δουλειά με μία μοτοσικλέτα Enduro. Τη ρώτησα, αν μπορούσα να την οδηγήσω και αυτή μου έμαθε, πώς να το κάνω», δήλωσε ο Ριβς.

Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος, ο αστέρας του Χόλιγουντ αγόρασε επιτόπου μία μοτοσικλέτα, που την οδηγούσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και την πούλησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ταινίας στον ίδιο έμπορο, από τον οποίο την είχε αποκτήσει. Σήμερα καβαλάει μοτοσικλέτα σχεδόν κάθε ημέρα, ενώ η καρδιά του χτυπά δυνατά για τις Norton. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «έχω πλέον τέσσερις τέτοιες, όλες μοντέλα Commando. Δείχνουν φανταστικές με τις εξατμίσεις τους, που ανεβαίνουν προς τα πάνω και επίσης…μυρίζουν όμορφα!»

Πώς έφτασε όμως, να γίνει ο ίδιος κατασκευαστής μοτοσικλετών ιδρύοντας τη μάρκα Arch Motorcycle; Όλα ξεκίνησαν, όταν πήγε ο Ριβς μία Harley Dyna στον Γκαρντ Χόλινγκερ, έναν από τους διασημότερους βελτιωτές μοτοσικλετών στον κόσμο. «Όταν είδα, πόσο εκπληκτικά εργάζεται, του ζήτησα να μου φτιάξει ένα εντελώς νέο Custombike. Μου ετοίμασε ένα πρωτότυπο, το οδήγησα και ενθουσιάστηκα. Σκέφτηκα, ότι αυτή τη μηχανή, δεν θα έπρεπε να την κατασκευάσουμε μόνον για εμένα», εξήγησε ο Ριβς. Ο Χόλινγκερ δίστασε αρχικά, στην πορεία όμως μεταπείσθηκε, είπε το 2011 το μεγάλο ναι και από τότε λειτουργεί η μάρκα Arch Motorcycle, που φτιάχνει ακριβές μοτοσικλέτες μικρής παραγωγής και υψηλότατων προδιαγραφών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!