Aston Martin: Το αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula 1 σε έκδοση δρόμου (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Aston Martin: Το αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula 1 σε έκδοση δρόμου (pics)
H νέα V8 Vantage F1 Edition βασίζεται στο αυτοκίνητο ασφαλείας της Aston Martin για τη Formula 1 και αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ από τις «απλές» εκδόσεις του μοντέλου.

Η Aston Martin κατασκευάζει μερικά από τα πιο ποθητά σπορ μοντέλα στον πλανήτη. Η βρετανική φίρμα πλέον θα έχει και ομάδα στη Formula 1, οπότε τα αυτοκίνητά της θα αποκτήσουν ακόμη περισσότερους θαυμαστές, αλλά και αγοραστές.

Το πρώτο μοντέλο της Aston Martin που βγαίνει στην αγορά και σχετίζεται με κάποιο τρόπο με τη Formula 1 είναι αυτή η έκδοση της Vantage.

Ονομάζεται Vantage F1 Edition και στην ουσία, είναι η έκδοση δρόμου του αυτοκινήτου ασφαλείας που θα βλέπουμε στις πίστες φέτος. Οι μηχανικοί της Aston Martin την έκαναν να αποδίδει 535 ίππους, 25 περισσότερους από τις υπόλοιπες εκδόσεις και 685 Nm ροπής.

Για τα 0-100 χλμ./ώρα θα χρειάζεται 3,6 και 3,7 δευτερόλεπτα για τις Coupe και Roadster εκδόσεις αντίστοιχα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 314 χλμ./ώρα και 305 χλμ./ώρα αντίστοιχα.

Ο V8 κινητήρας των 4.0 λίτρων με τα δύο τούρμπο συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων, ενώ η μάρκα έκανε αρκετές αλλαγές στο πλαίσιο, την ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης και τα φρένα της F1 Edition.

Το στάνταρ χρώμα της έκδοσης είναι το British Racing Green των φωτογραφιών, όμως θα διατίθεται και σε ένα λευκό χρώμα, όπως και σε ένα μαύρο. Θυμίζουμε ότι η Aston Martin επέστρεψε φέτος στη Formula 1 και για λογαριασμό της θα τρέχουν οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Λανς Στρολ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!