Πρώτη γεύση από τη νέα McLaren στην πίστα του Σίλβερστον (pics & vid)

Gazzetta team
Πρώτη γεύση από τη νέα McLaren στην πίστα του Σίλβερστον (pics & vid)
Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες έγινε το Shakedown της νέας McLaren MCL35M στο Σίλβερστον, όμως ο Νόρις πρόλαβε να διαπιστώσει ότι το εφετινό μονοθέσιο έχει διαφορετική αίσθηση σε σχέση με το περυσινό.

Η McLaren έκανε πρεμιέρα με το νέο της μονοθέσιο για το εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1 στην πίστα του Σίλβερστον. Η βρετανική ομάδα ήταν άτυχη, όσον αφορά στον καιρό, καθώς ο Νόρις και ο Ρικιάρντο οδήγησαν υπό βροχή. «Δεν είναι και οι καλύτερες συνθήκες. Εχει υγρασία, αέρα και κάνει κρύο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λάντο Νόρις, αν και δεν επρόκειτο για μία ημέρα κανονικών δοκιμών αλλά κυρίως για τη βιντεοσκόπηση κάποιων πλάνων. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν επιτρέπεται να αναπτύξουν τα αυτοκίνητα ταχύτητες άνω των 100 χλμ./ώρα.

Παρόλα αυτά, ο Νόρις ανέφερε ότι το νέο αυτοκίνητο του μετέδωσε μία «καλή αίσθηση» και συμπλήρωσε λέγοντας τα εξής: «Φυσικά υπάρχουν ορισμένες διαφορές, με τον κινητήρα της Mercedes κλπ. Ακούγεται λίγο διαφορετικό και έχει μία λίγο διαφορετική αίσθηση. Χρειάζομαι ακόμη περισσότερους γύρους για να κατανοήσω τα πάντα».

O Λάντο Νόρις στο Shakedown της McLaren.

Ο Βρετανός μετέφερε πάντως άμεσα τις πρώτες εντυπώσεις του στους μηχανικούς της McLaren λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να παίρνεις από κάθε ημέρα το μάξιμουμ. Υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορείς να τα μάθεις και να βελτιωθείς».

Σύμφωνα με τον 21χρονο πιλότο, το Shakedown ήταν «μία καλή εκκίνηση» για τη σεζόν 2021 και ένα πρώτο βήμα στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τον εναρκτήριο αγώνα στο Μπαχρέιν, όπου θέλει να κάνει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση.

Βεβαίως, ο έτερος οδηγός της ομάδας ήταν υποχρεωμένος να προσαρμοστεί στα πάντα, καθώς ο Ντάνιελ Ρικιάρντο οδήγησε για πρώτη φορά ένα μονοθέσιο της McLaren. «Αισθανόμουν, σαν να είχα κάνει περισσότερους από δύο μήνες διάλειμμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αυστραλός, που μεταγράφηκε εφέτος από τη Renault στη McLaren. Ωστόσο το αρχικό του συμπέρασμα ήταν θετικό, αν κρίνουμε από τις εξής δηλώσεις του: «Όλα λειτούργησαν ρολόι. Πετύχαμε, ό,τι είχαμε σχεδιάσει. Δεν μπορείς να περιμένεις περισσότερα. Όλοι με βοηθούν, να εγκλιματιστώ στην ομάδα. Στόχος είναι, να μην υπάρξει κανένας πανικός στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα το απόγευμα της Κυριακής στο Μπαχρέιν».

O Ρικιάρντο οδήγησε για πρώτη φορά μονοθέσιο της McLaren.

«Εξετάζουμε αρκετά σενάρια, τα οποία θα μπορούσαν να μας προκύψουν σε ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Ναι μεν δεν έχουμε αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, προσπαθούμε όμως να την προσομοιώσουμε και να ασκήσουμε λίγη πίεση στους εαυτούς μας», εξήγησε ο 31χρονος οδηγός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!