Η Nissan απλοποιεί τα ταξίδια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Gazzetta team
Η Nissan απλοποιεί τα ταξίδια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Σε συνεργασία με την Easycharger, η Nissan κάνει ένα μεγάλο βήμα και δείχνει ότι η κάλυψη μιας μεγάλης απόστασης με ηλεκτρικό όχημα δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η Nissan δουλεύει με την Easycharger και εργάζονται για την διεύρυνση των σημείων ταχείας φόρτισης στην Καταλονία, αυξάνοντας τις δυνατότητες πραγματοποίησης μεγάλων διαδρομών με ηλεκτρικό όχημα. Πρόσφατα, εγκαταστάθηκαν δύο νέοι σταθμοί ταχείας φόρτισης στην Καταλονία, που θα κάνουν τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων πραγματικότητα.

Σήμερα, χάρη στην αυτονομία που παρέχει το ηλεκτρικό όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, το Nissan LEAF, σε συνδυασμό με τις υποδομές ταχείας φόρτισης που διαρκώς αναπτύσσονται, είναι εφικτό να καλυφθούν ολόκληρες αυτόνομες κοινότητες , όπως της Καστίλλης & Λεόν, της Γαλικίας και της Χώρας των Βάσκων, της Μαδρίτης και Καταλονίας, καθώς και οι επαρχίες Μπανταχόθ και Βαλένθια.

Αυτό μεταφράζεται σε μια επιφάνεια περισσοτέρων των 200.000 km² επί του ισπανικού εδάφους όπου μπορεί κανείς να ταξιδέψει με ηλεκτρικό όχημα, δηλαδή περισσότερο από το ήμισυ της ισπανικής επικράτειας.Το δίκτυο των σταθμών φόρτισης της Nissan με την Easycharger αριθμεί πλέον τους 17. Σε αυτούς τους νέους σταθμούς υπάρχουν 2 εγκαταστάσεις ισχύος 50 Kw και 1 διπλή εγκατάσταση ισχύος 22 Kw. Σημειώνεται ότι η ταχυφόρτιση επιτρέπει την επαναφόρτιση του 80% της μπαταρίας του Nissan LEAF σε περίπου 40 λεπτά.

Στην Ελλάδα, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., σύνηψε πρόσφατα στρατηγική συνεργασία με την Blink Charging Hellas, θυγατρικής μίας εκ των κορυφαίων εταιρειών των ΗΠΑ στον τομέα της διάθεσης προϊόντων κι υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τόσο για τους πελάτες της, όσο και για το δίκτυο των αντιπροσώπων και συνεργατών της.

Παράλληλα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF, e-NV200 και e-Evalia που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.) με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο του προγράμματος “Κινούμαι ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ” που προωθεί η Κυβέρνηση για την Ηλεκτροκίνηση. Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan είναι διαθέσιμες με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!