Ένας Έλληνας στο τιμόνι της Mercedes σε ΗΠΑ και Καναδά

Gazzetta team
Ένας Έλληνας στο τιμόνι της Mercedes σε ΗΠΑ και Καναδά
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Daimler διόρισε τον Δημήτρη Ψυλλάκη ως επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων, Mercedes-Benz Cars Βορείου Αμερικής και CEO της MBUSA, από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Η ανακοίνωση έγινε από την Britta Seeger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG, υπεύθυνης για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις, στους οποίους θα αναφέρει ο Ψυλλάκης. Ο Ψυλλάκης, ο οποίος διορίστηκε ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Canada, διαδέχεται τον Nicholas Speeks, ο οποίος μετά από περισσότερα από 40 χρόνια θα εγκαταλείψει την εταιρεία και θα αναζητήσει ευκαιρίες εκτός του Daimler Group. Ο Δημήτρης Ψυλλάκης θα έχει την έδρα του στην Ατλάντα.

«Ο Δημήτρης είναι ένας αποδεδειγμένος ηγέτης που επέκτεινε με επιτυχία την ανάπτυξη της Mercedes-Benz σε βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Britta Seeger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Mercedes-Benz AG, υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις. «Είμαι βέβαιος ότι ο Δημήτρης θα συνεχίσει να προωθεί τις επιχειρήσεις μας στη Βόρεια Αμερική κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Nick Speeks για την εξαιρετική αφοσίωση και δέσμευσή του σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες και του εύχομαι ό, τι καλύτερο για το μέλλον. ”

Στο νέο του ρόλο, ο Δημήτρης Ψυλλάκης θα αναλάβει τη γενική διεύθυνση της Mercedes-Benz Cars στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Θα ηγηθεί περισσότερων από 1.600 υπαλλήλων της MBUSA και περισσότερων από 380 συνεργατών αντιπροσώπων σε όλες τις ΗΠΑ, καθώς και 1.200 επιπλέον υπαλλήλων και σχεδόν 60 εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων σε ολόκληρο τον Καναδά. Ο Δημήτρης Ψυλλάκης θα συνεχίσει ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Canada για το υπόλοιπο του έτους. Για την ενδιάμεση περίοδο, ο εκπρόσωπος μάρκετινγκ της MBUSA Drew J. Slaven θα συνεχίσει να υπηρετεί ως αναπληρωτής επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων, της Mercedes-Benz Cars North America και διευθύνων σύμβουλος της MBUSA.

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης εντάχθηκε στην Daimler AG το 1992 ως εκπαιδευτικός διευθυντής με τη Mercedes-Benz Hellas (MBH) και ανέβηκε στις τάξεις της ελληνικής θυγατρικής, καταλήγοντας στην προαγωγή του σε γενικό διευθυντή επιβατικών αυτοκινήτων το 2001. Το 2009, ο Δημήτρης Ψυλλάκης μετακόμισε στη Mercedes-Benz do Brasil Ltda ως διευθύνων σύμβουλος επιβατικών αυτοκινήτων στη Νότια Αμερική και Vans Sales Brazil. Στα επόμενα έξι χρόνια, η ομάδα του κατάφερε να τριπλασιάσει τον όγκο των πωλήσεων και να φτάσει στη # 1 θέση στη Βραζιλία. Το 2015, ο Δημήτρης Ψυλλάκης εντάχθηκε στη Mercedes-Benz Korea (MBK) ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Υπό την ηγεσία του, η αγορά της Νότιας Κορέας επεκτάθηκε στην 5η μεγαλύτερη στον κόσμο για τη Mercedes-Benz Cars, επιτυγχάνοντας παράλληλα κορυφαίες βαθμολογίες στην ικανοποίηση των πελατών.

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης είναι κάτοικος της Ελλάδας και είναι κάτοχος πτυχίων από το Πανεπιστήμιο του Κεντ στο Καντέρμπουρυ και το The Imperial College Business School στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης είναι φίλος μας. Έγινε φίλος μας την εποχή που υπηρέτησε την ελληνική MB ως Press Officer και είχαμε πολύ συχνή επαφή μαζί του. O Δημήτρης είναι ένας Πραγματικός Έλληνας με μεγάλες φιλοδοξίες και πολύ μεγάλες δυνατότητες που αναγνωρίστηκαν. Δημήτρη σε ευχαριστούμε που μας δείχνεις το δρόμο. Μας κάνεις περήφανους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!