O Nτοβιτσιόζο αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας του στην Αυστρία

Gazzetta team
O Nτοβιτσιόζο αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας του στην Αυστρία
Ο αναβάτης της Ducati επέστρεψε στις νίκες μετά τον καταστροφικό αγώνα στο Μπρνο και το κατάφερε αλλάζοντας τον τρόπο φρεναρίσματός του, που του επέτρεψε να βελτιώσει θεαματικά τη διαχείριση των ελαστικών του.

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο νίκησε με εμφατικό τρόπο στην Αυστρία και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος MotoGP με μόνον έντεκα βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Φάμπιο Κουαρταραρό. Το αποτέλεσμα αποτελεί μία μικρή έκπληξη μετά την κακή εμφάνιση του Ιταλού και της Ducati στον προηγούμενο αγώνα στο Μπρνο της Τσεχίας, όπου ο Ντόβι είχε τερματίσει ενδέκατος.

Ανάλυση με την ομάδα

Ο Ντοβιτσιόζο ανέφερε ότι «είμαι ενθουσιασμένος με τον τρόπο που μπορέσαμε να επανέλθουμε μετά το Μπρνο. Η αίσθηση εκεί ήταν πραγματικά κακή. Δεν είχα ξεκάθαρες ιδέες, τι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε. Δεν μπορούσα να φρενάρω καλά και δεν ήμουν πουθενά δυνατός. Αυτό ήταν απογοητευτικό. Αναλύσαμε μαζί με την ομάδα τους προηγούμενους τρεις αγώνες και κατανοήσαμε κάποια πράγματα. Αυτά τα εφαρμόσαμε εδώ στην Αυστρία και έγιναν όλα αμέσως καλύτερα».

Ο δεύτερος του προηγούμενου παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP αποκάλυψε επίσης το μυστικό της επιτυχίας του λέγοντας τα εξής: «Άλλαξα τον τρόπο φρεναρίσματός μου. Το πίσω ελαστικό άλλαξε πολλά πράγματα. Από τα πρώτα δοκιμαστικά φρενάριζα διαφορετικά. Όλα λειτούργησαν καλά. Ετσι είχαμε τη δυνατότητα να βρεθούμε μπροστά και να διαμορφώσουμε κανονικά το Σαββατοκύριακο, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό».

Λιγότερο επιθετικό φρενάρισμα

Όπως εξήγησε ο Ντοβιτσιόζο, «κανονικά φρενάρω πολύ επιθετικά. Φρενάρω από την αρχή πολύ δυνατά. Αυτό δεν αρέσει στα ελαστικά της Michelin. Προσαρμόστηκα σε αυτό τα προηγούμενα τρία χρόνια, όμως με τα νέα ελαστικά είναι ακόμη δυσκολότερο. Στους πρώτους τρεις αγώνες δεν είχα τη σωστή προσέγγιση κατά το φρενάρισμα. Η κανονική μας ρύθμιση από το προηγούμενο έτος δεν λειτουργούσε πλέον σωστά. Θέλαμε να προσαρμοστούμε στους τρεις πρώτους αγώνες, όμως δεν τα καταφέραμε».

«Δεν είχα κάποια ιδιαίτερη στρατηγική πριν τον αγώνα. Στη διάρκεια του αγώνα σκέφτηκα ωστόσο μία στρατηγική, επειδή μπορούσα να παίξω με τον ρυθμό μου και αυτό λειτούργησε. Τα συναισθήματά μου μετά τον αγώνα ήταν ασυνήθιστα. Αυτό οφειλόταν κατά πρώτον στην απουσία θεατών και φίλων. Είναι διαφορετικά. Οφειλόταν όμως επίσης και στο γεγονός, ότι βρίσκομαι σε μία περίεργη κατάσταση. Πρόκειται για μία εναλλαγή συναισθημάτων», συμπλήρωσε ο Ντοβιτσιόζο που θα αποχωρήσει από τη Ducati στο τέλος της εφετινής αγωνιστικής σεζόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!