Η Hyundai φέρνει πεντακάθαρο αέρα στα αυτοκίνητά της

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Hyundai φέρνει πεντακάθαρο αέρα στα αυτοκίνητά της
Ένα νέο σύστημα κλιματισμού με διάφορες λειτουργίες θα αλλάξουν κυριολεκτικά τον αέρα στο εσωτερικό των νέων Hyundai, απολυμαίνοντας την ατμόσφαιρα.

Ο κορονοϊός ήταν η αφορμή για την εξέλιξη στο σύστημα κλιματισμού των αυτοκινήτων, από τους κατασκευαστές. Η Hyundai είναι μια μάρκα που πρωταγωνιστεί στο συγκεκριμένο κομμάτι και μας παρουσιάζει ένα νέο σύστημα που θα αλλάξει τα δεδομένα. Σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο, όταν έχεις ενεργοποιημένο το σύστημα κλιματισμού και απενεργοποιήσεις τον κινητήρα, το κύκλωμα στεγνώνει από την υγρασία με φυσικό τρόπο μέσα σε περίπου μισή ώρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουν κατάλοιπα στα κυκλώματα και εκεί οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, η αρχική δυσωδία όταν ενεργοποιήσεις εκ νέου τον κλιματισμό. Στη Hyundai θα τοποθετήσουν ένα σύστημα όπου για δέκα λεπτά, μετά την απενεργοποίηση του κινητήρα, οι ανεμιστήρες θα συνεχίσουν να λειτουργούν στεγνώνοντας πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά το κύκλωμα.

Θα υπάρχει φυσικά και ένα σύστημα ασφαλείας που αν ανιχνεύσει χαμηλή τάση στη μπαταρία, θα αποτρέπει τη λειτουργία. Το σύστημα κλιματισμού θα αποκτήσει και αισθητήρες ποιότητας αέρα και θα είναι σε θέση να εναλλάσσει αυτόματα τον αέρα από εξωτερικό, σε ανακύκλωση μέσα από την καμπίνα, ανάλογα με το περιβάλλον που κινείται το όχημα. Ένα νέο φίλτρο καμπίνας θα πάρει επίσης θέση, το οποίο θα έχει κι εκείνο αισθητήρα «καθαριότητας» και θα ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη όταν θα πρέπει να γίνεται η αλλαγή, για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Έτσι τα νέα Hyundai θα έχουν εξαιρετικά φρέσκο αέρα στην καμπίνα, ανά πάσα στιγμή!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!