80% αύξηση στις πωλήσεις των υβριδικών Volvo!

Πέτρος Σηφαλάκης
80% αύξηση στις πωλήσεις των υβριδικών Volvo!
Η Volvo έχει προσθέσει πολλά υβριδικά μοντέλα στην γκάμα της και για το πρώτο εξάμηνο του 2020, τα αποτελέσματα που φέρνουν είναι πολλά υποσχόμενα και εντυπωσιακά.

Μεγάλη ζήτηση δείχνουν να έχουν τα Plug-In Hybrid μοντέλα της Volvo. Σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η σουηδική μάρκα είδε περίπου 80% αύξηση στις πωλήσεις αυτών των μοντέλων, που δείχνουν ότι οι αγοραστές αλλάζουν κατεύθυνση. Από τα 123.198 αυτοκίνητα που πούλησε η μάρκα το πρώτο εξάμηνο του 2020 στην Ευρώπη, τα 29.918 ήταν Plug-In Hybrid. Με λίγα λόγια αντιπροσωπεύουν το 24% των πωλήσεων της Volvo στη Γηραιά Ήπειρο.

Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις, αν σκεφτούμε ότι το 2019, στο αντίστοιχο διάστημα, από τα 174.653 αυτοκίνητα που πούλησαν στην Ευρώπη, τα 15.643 ήταν υβριδικά. Τα αποτελέσματα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα σκεπτόμενοι ότι βγαίνουν σε μια δύσκολη περίοδο για την αυτοκινητοβιομηχανία και την οικονομία γενικότερα, λόγω του κορονοϊού που επηρέασε σημαντικά τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, όπως φαίνεται και από τους αριθμούς συνολικών πωλήσεων εξαμήνου που αναφέρονται παραπάνω.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η σουηδική φίρμα πούλησε 37.775 Plug-In Hybrid μοντέλα, αντί των 21.015 του 2019. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσαν βλέπουμε ότι περίπου το 80% των πωλήσεων στα υβριδικά Volvo αφορούν τις ευρωπαϊκές αγορές. Επίσης, η νέα Plug-In Hybrid έκδοση του XC40 αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής, όπως και η αντίστοιχη του V60, του μεσαίου station wagon της Volvo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!