Εκπαίδευση ασφαλούς οδήγησης μέσω video games (vid)

Gazzetta team
Εκπαίδευση ασφαλούς οδήγησης μέσω video games (vid)
Οι παίκτες των virtual αγωνιστικών ομάδων της Ford στην Ευρώπη εκπαιδεύουν τους νέους στην ασφαλή οδήγηση, μέσω των video games.

Τα τροχαία ατυχήματα είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου για άτομα ηλικίας 18-24 ετών στην Ευρώπη, με περισσότερες από 38.000 απώλειες κάθε χρόνο. Από το σύνολο αυτό, το 67% είναι οδηγοί.

Αυτό αποδεικνύει έρευνα της Ford, που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2019 σε 5.000 οδηγούς ηλικίας μεταξύ 17 και 24 ετών στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην ίδια έρευνα αποκαλύφθηκε ότι 58% των συμμετεχόντων χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους κατά την οδήγηση, 57% ελέγχουν τα μηνύματά τους, ενώ 27% έχουν παρακολουθήσει video στο κινητό ενόσω οδηγούσαν.

Για την καλύτερη εκπαίδευση των νέων οδηγών στις ορθές και ασφαλείς πρακτικές, η Ford έχει ξεκινήσει από το 2013 το πρόγραμμα Ford’s Driving Skills for Life. Στο πρόγραμμα αυτό έχουν ήδη συμμετάσχει 45.000 νέοι οδηγοί σε 16 ευρωπαϊκές χώρες από τότε που ξεκίνησε. Το 2019, το 96,4% των 7.534 συμμετεχόντων δήλωσαν ότι αισθάνονταν πιο σίγουροι για την ικανότητά τους να οδηγούν ασφαλέστερα , μετά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Λόγω της πανδημίας το κορωνοϊού, το Ford’s Driving Skills for Life ανεστάλη το 2020, ωστόσο η ανάγκη για εκπαίδευση των νέων οδηγών στις ασφαλείς πρακτικές συνεχίζεται. Η ομάδα Team Fordzilla esports, που συμμετέχει σε online αγώνες αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη, ανέλαβε να δημιουργήσει μια σειρά video, που δείχνουν στους νέους τους τρόπους της ασφαλούς οδήγησης.

Η νέα πρωτοβουλία περιλαμβάνει τους έμπειρους εικονικούς αγωνιζόμενους, που χρησιμοποιούν ρεαλιστικούς μηχανισμούς παιχνιδιών υπολογιστών για να παρουσιάσουν σενάρια οδήγησης. Τα συχνά καταστροφικά αποτελέσματα όταν οι δεξιότητες οδήγησης δεν εφαρμόζονται με ασφάλεια, επισημαίνουν πόσο σημαντική είναι η κατανόηση αυτών των δεξιοτήτων στον πραγματικό κόσμο.

Τα βίντεο χρησιμοποιούν μια μορφή πολλών παικτών που επιτρέπει σε διαφορετικούς οδηγούς του Team Fordzilla να δημιουργούν τα διάφορα σενάρια στην ίδια οθόνη, χρησιμοποιώντας ρεαλιστικά επίπεδα ταχύτητας.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Συνολικά έξι εκπαιδευτικές ενότητες στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά θα φιλοξενηθούν στο κανάλι YouTube της Ford Ευρώπης και θα καλύπτουν:

  • Γενικές συμβουλές / Σωστή θέση οδήγησης

  • Φρενάρισμα με και χωρίς ABS / Ασφαλής πέδηση

  • Αναγνώριση κινδύνου / Απόσταση ασφάλειας

  • Διαχείριση ταχύτητας / Έλεγχος απώλειας πρόσφυση

  • Αντίληψη των αντιδράσεων του αυτοκινήτου κατά την οδήγηση

  • Live πρόγραμμα

Τα πέντε εκπαιδευτικά video θα ολοκληρωθούν με την τελευταία live μετάδοση, όπου οι συμμετέχοντες στο Team Fordzilla esports εκπαιδευτές, θα απαντήσουν στις ερωτήσεις και στις απορίες των συμμετεχόντων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!