Σε ισχύ τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Σε ισχύ τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα
Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ενός οχήματος για ένα μήνα, χωρίς να υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις για τον ιδιοκτήτη.

Μέχρι σήμερα αν ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος ήθελε να κάνει άρση ακινησίας και να πάρει πίσω τις πινακίδες ώστε να το χρησιμοποιήσει, έπρεπε να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας που αναλογούσαν σε δύο μήνες το λιγότερο. Πλέον υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής ενός και μόνο μήνα, για να γίνει αντίστοιχου χρόνου χρήση του οχήματος, διευκολύνοντας τους κατόχους αυτοκινήτων που έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους. Το ποσό ενός μήνα είναι το 1/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Αν, για παράδειγμα, είστε κάτοχος ενός αυτοκινήτου με κινητήρα 2.0 λίτρων και πληρώνετε 690€ τέλη κυκλοφορίας το χρόνο, θα πρέπει να δώσετε 57,5€ για να πάρετε πίσω τις πινακίδες σας για ένα μήνα. Πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα έπρεπε να πληρώσετε 115€ για το ίδιο διάστημα, την τιμή δηλαδή των δύο μηνών. Το ίδιο ισχύει και για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το υπόλοιπο του έτους. Στην περίπτωση που αναφέραμε, δηλαδή για ένα όχημα με κινητήρα 2.0 λίτρων που πληρώνει 690€ τέλη, αν ο ιδιοκτήτης θελήσει να πάρει πίσω τις πινακίδες από σήμερα, 1η Ιουλίου, θα πληρώσει 345€ μέχρι και το τέλος του Δεκέμβρη.

Με αυτό τον τρόπο οι ιδιοκτήτες των οχημάτων σε ακινησία θα μπορούν πολύ πιο εύκολα να πληρώνουν κάποιους μήνες του έτους τα αντίστοιχα τέλη, για να τα χρησιμοποιούν. Έτσι και θα κυκλοφορεί το αυτοκίνητο γλιτώνοντας τις τεράστιες φθορές που προκαλεί η ακινησία, αλλά θα επωφελείται και το κράτος αφού θα μπαίνουν περισσότερα χρήματα στα ταμία, τόσο λόγω της πληρωμής των τελών, όσο και από τη μεγαλύτερη κίνηση καυσίμων και λοιπά. Τον ιδιοκτήτη του οχήματος τον συμφέρει επίσης γιατί μπορεί να το χρησιμοποιήσει στις καλοκαιρινές του διακοπές ας πούμε και στη συνέχεια, να το παρκάρει ξανά μέσα στο γκαράζ, έως τη στιγμή που θα θελήσει να το βγάλει και πάλι στους δρόμους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!