BMW: Ενεργό Cruise Control και στις μοτοσικλέτες! (vid)

BMW: Ενεργό Cruise Control και στις μοτοσικλέτες! (vid)
Η τεχνολογία που κρατά σταθερή την απόσταση του οχήματος από το προπορευόμενο στον αυτοκινητόδρομο, θα πάρει θέση σύντομα στις μοτοσικλέτες της BMW.

Το ενεργό Cruise Control είναι μια τεχνολογία που γνωρίζουμε από τα αυτοκίνητα, εδώ και πολλά χρόνια. Ο οδηγός ορίζει την ταχύτητα που θέλει να κρατήσει και το αυτοκίνητο τη διατηρεί. Σε αντίθεση με τα απλά Cruise Control όμως, όταν ανιχνεύσει όχημα μπροστά που κινείται με μικρότερη ταχύτητα, φρενάρει, κρατώντας συγκεκριμένη απόσταση ασφαλείας. Η BMW συνεργάζεται με τη Bosch και ετοιμάζονται να προσφέρουν την εν λόγω τεχνολογία και στις μοτοσικλέτες της μάρκας.

Έτσι η ασφάλεια και η άνεση των κορυφαίων μοτοσικλετών της BMW θα αναβαθμιστούν ακόμη περισσότερο, ειδικά στα μεγάλα ταξίδια. Ο αναβάτης το μόνο που θα έχει να κάνει είναι να ορίσει την ταχύτητα που θέλει και από εκεί και πέρα, η μοτοσικλέτα θα τη διατηρεί, μέχρι να βρει άλλο όχημα που κινείται πιο αργά. Το καλύτερο είναι ότι ο αν οδηγός του οχήματος με το ενεργό Cruise Control βγάλει αριστερό φλας, το όχημα καταλαβαίνει ότι θέλει να κάνει προσπέραση και αυξάνει την ταχύτητα.

Σύμφωνα με τη BMW, στις μοτοσικλέτες της ο αναβάτης θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις ρυθμίσεις για την απόσταση ασφαλείας που επιθυμεί από το εμπρός όχημα. Επίσης θα μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στη δυναμική οδήγηση και τη χαλαρή οδήγηση, με την πρώτη να έχει εντονότερη επιτάχυνση και επιβράδυνση μέσω του συστήματος και τη δεύτερη, ήπια επιτάχυνση και φρενάρισμα από αρκετά νωρίς ώστε να γίνει με διακριτικό τρόπο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!