H Nissan ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του 370Z

Πέτρος Σηφαλάκης
H Nissan ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του 370Z
Μετά από 12 χρόνια στο... κουρμπέτι, η Nissan θα αποσύρει το 370Z και θα μας παρουσιάσει το νέο 400Z που θα πάρει τη θέση του, με περισσότερη δύναμη και πιο σύγχρονο χαρακτήρα.

Τα μοντέλα Z της Nissan είχαν πάντα τη δική τους άποψη στην κατηγορία του σπορ αυτοκινήτου. Τα ακολουθεί φανατικό κοινό και για αυτό η φίρμα δεν έχει στα σχέδιά της να τα καταργήσει, αλλά να παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του 370Z! Το όνομα του νέου μοντέλου θα είναι 400Z και αναμένεται ότι θα παρουσιαστεί μέχρι και τις αρχές του 2021. Η Nissan αν και έχει περάσει από πολλές σκέψεις, δεν θα αφήσει τον παραδοσιακό εξακύλινδρο κινητήρα για ένα υβριδικό σύνολο. Θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα «δανειστεί» κάποιο μοτέρ από τη θυγατρική Infiniti, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν άλλωστε.

Το νέο Nissan 400Z είναι πολύ πιθανό να φοράει έναν V6 με δύο τούρμπο και 3.0 λίτρα χωρητικότητα, που θα του δώσει περισσότερους από 400 ίππους και μάλιστα, δεν θα σταματήσουν εκεί, αφού μετά θα παρουσιαστεί και η Nismo έκδοση με ακόμη πιο σπορ χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη ισχύ. Η κίνηση φυσικά θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο, ενώ οι επιδόσεις θα είναι εξαιρετικές, με 0-100 χλμ./ώρα κοντά στα 4,5 δευτερόλεπτα.

Σε ο,τι αφορά όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το νέο 400Z δεδομένου ότι θα είναι ένα αυτοκίνητο του σήμερα, θα ενσωματώνει όλες τις νέες τεχνολογίες που επιβάλλονται. Τα απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας για τον οδηγό θα είναι εδώ, αλλά με δυνατότητα απενεργοποίησης και στο εσωτερικό σίγουρα θα υπάρχει κάποιο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής και λοιπά χαρακτηριστικά, που μέχρι πρότινος ήταν δευτερευούσης σημασίας για ένα σπορ μοντέλο. Χωρίς αμφιβολία το νέο μοντέλο της Nissan θα πετάξει το γάντι στην κορυφαία Toyota Supra και το BMW M2 δίνοντας περισσότερο ανταγωνισμό, σε μια κατηγορία με ελάχιστους παίκτες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!