Aston Martin: «Θέλουμε να γίνουμε η Ferrari της Αγγλίας»

Πέτρος Σηφαλάκης
Aston Martin: «Θέλουμε να γίνουμε η Ferrari της Αγγλίας»
Το όραμα της βρετανικής μάρκας είναι να προσφέρει λιγότερα, αλλά πιο κερδοφόρα σπορ αυτοκίνητα, όπως κάνει και η Ferrari δηλαδή, η οποία όμως έχει μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σαν εταιρεία.

Η Aston Martin έχει... περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν, τους έφεραν μπροστά σε πολύ μεγάλα προβλήματα. Πλέον, τα πράγματα δείχνουν να έχουν μπει σε μια σειρά, κυρίως με την έλευση του Λόρενς Στρολ, ενός επιχειρηματία που πήρε το 16,7% της μάρκας και έδωσε μια σημαντική οικονομική ενίσχυση. Για την ιστορία, πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έχει τη Racing Point της Formula 1 και πατέρα του πιλότου της ομάδας, Λανς Στρολ.

Το βρετανικό Autocar μίλησε με τον CEO της Aston Martin, Άντι Πάλμερ μετά από την έλευση του Στρολ για να μάθει τα πλάνα τους και αυτό που σκέφτονται, είναι να φτιάχνουν λιγότερα σπορ αυτοκίνητα αλλά να τα κάνουν πολύ πιο κερδοφόρα. «Είναι η ώρα για εμάς να κάνουμε την κίνησή μας και να γίνουμε η βρετανική Ferrari, ζητώντας από τους πελάτες μας να φτιάξουν το κάθε τους αυτοκίνητο στα μέτρα τους και να περιμένουν την ειδική παραγγελία που έκαναν. Η DBX δείχνει ήδη το πως θα κινηθούμε. Τα βιβλία παραγγελιών μας είναι γεμάτα για το 2020, φτιάχνουμε αυτά τα αυτοκίνητα μόνο εξατομικευμένα» ήταν τα λόγια του Πάλμερ.

Αυτό που είπε, με ακόμη πιο απλά λόγια, είναι ότι πέρυσι η Aston Martin κατάφερε να πουλήσει 5.800 αυτοκίνητα. Το 2020 (και τις επόμενες χρονιές) θέλουν να πουλήσουν λιγότερα, όμως να τους φέρουν περισσότερα χρήματα και αυτό θα γίνει μόνο αν δώσουν έναν πιο exclusive και ειδικό χαρακτήρα στα αυτοκίνητά τους. Έτσι η μάρκα από το Gaydon θα προσελκύσει περισσότερους «ιδιαίτερους» πελάτες που θέλουν ένα αυτοκίνητο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για αυτό. Η DBX, το νέο τους SUV, θα παίξει μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη της μάρκας και περιμένουν ότι θα γεμίσει τα ταμεία τους για να μπορέσουν να ακολουθήσουν το νέο τους πλάνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!