Κλασική Jaguar βγαίνει από την καραντίνα μετά από 40 χρόνια (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Κλασική Jaguar βγαίνει από την καραντίνα μετά από 40 χρόνια (pics)
Η συγκεκριμένη E-Type του 1964 ήταν σε πλήρη... απομόνωση για τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες και τώρα φτιάχτηκε ξανά από την αρχή, όντας καλύτερη από ποτέ.

Η E-Type είναι μια από τις πιο κλασικές Jaguar όλων των εποχών. Ένας τυχερός άνδρας κατάφερε να αποκτήσει μια και να την αποκαταστήσει πλήρως, καθώς το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που βρήκε, είχε μπει σε... καραντίνα για 40 χρόνια. Η E-Type τώρα δείχνει τέλεια, όμως δεν ήταν έτσι και όταν την αγόρασε. Ο εγκλεισμός, δεν κάνει καλό στα αυτοκίνητα και τα φθείρει αρκετά, με αποτέλεσμα να έχει πολλά για να «μαζέψει» και να τη φτάσει σε μια καλή κατάσταση! Η Jaguar ήταν παρκαρισμένη από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη για σαράντα χρόνια.

Από το 1979 δεν είχε κυκλοφορήσει καθόλου και οι φθορές επάνω της ήταν εμφανείς. Το αμάξωμα αποκαταστάθηκε από τις σκουριές, βάφτηκε ξανά στο ορίτζιναλ χρώμα της και το εσωτερικό ανακατασκευάστηκε πλήρως. Εννοείται ότι τοποθετήθηκε νέο σύστημα πέδησης, αφού το παλιό ήταν για πέταμα, αναρτήσεις, ελαστικά και όλα τα συναφή. Ο κινητήρας δέχτηκε και εκείνος ένα εκτενές φρεσκάρισμα.

Ανοίχτηκε, τοποθετήθηκε νέος ζυγισμένος και ελαφρύτερος στρόφαλος, νέο ψυγείο, ανοξείδωτη εξάτμιση και αρκετά ακόμη. Από την άλλη στο σασμάν έγινε μόνο ένα τυπικό σέρβις με νέες βαλβολίνες. Ο ιδιοκτήτης της έβαψε και το περίγραμμα της εμπρός μάσκας σε κόκκινο χρώμα, εμπνευσμένος από την έκδοση Lightweight η οποία κυκλοφόρησε σε μόλις 12 κομμάτια. Σήμερα, το αυτοκίνητο μπορεί να είναι και καλύτερο από καινούργιο, όμως ετοιμάστηκε πάνω που ξέσπασε ο κορονοϊός! Οπότε, το αυτοκίνητο μπήκε ξανά σε καραντίνα, μέχρι να αποκατασταθεί το ζήτημα και να μπορέσει να κυκλοφορήσει ξανά με ασφάλεια στους δρόμους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!