Νωρίτερα αναμένεται η νέα Skoda Fabia

Πέτρος Σηφαλάκης
Νωρίτερα αναμένεται η νέα Skoda Fabia
Η νέα γενιά του τσεχικού supermini θα παρουσιαστεί νωρίτερα από το αναμενόμενο, με τους μηχανικούς της Skoda να της δίνουν προτεραιότητα λόγω... ηλικίας της σημερινής γενιάς.

Ανέκαθεν η Skoda Fabia ήταν μια «λογική» επιλογή στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης. Διαθέτει αρκετή τεχνολογία, προσφέρει ασφάλεια και οικονομικούς κινητήρες, μαζί με μια ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή! Η σημερινή γενιά του μοντέλου όμως δείχνει σαν να έχει μείνει πίσω σε σχέση με τα άλλα αντίστοιχα αυτοκίνητα του Volkswagen Group, όπως το Volkswagen Polo και το SEAT Ibiza. Υπολόγιζαν, ότι η νέα γενιά θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2021 αλλά τελικά, κάνουν ο,τι μπορούν για να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να τη δούμε στις αρχές του ίδιου έτους.

Περιμένουμε ότι η νέα Fabia θα υιοθετήσει ένα πιο σύγχρονο και σπορ στυλ στην εμφάνισή της, που θα θυμίζει αρκετά τα νεότερα μοντέλα της φίρμας, όπως την Octavia. Οι κινητήρες που θα υπάρχουν κάτω από το καπό δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ωστόσο εικάζουμε ότι ο τρικύλινδρος τούρμπο TSI του 1.0 λίτρου με τους 95 ή τους 110 ίππους, θα συνεχίσει να διατίθεται.

Η ήπια υβριδική τεχνολογία ενδεχομένως να πάρει θέση και σε αυτό το μοντέλο του Volkswagen Group, όμως δύσκολα θα διατεθεί και ως ντίζελ, επειδή η ζήτηση για αυτού του είδους τις εκδόσεις, έχει πέσει στα supermini. Αντιθέτως, θεωρείται αρκετά πιθανό να τοποθετηθεί ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI με το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων και τους 150 ίππους, που υπάρχει τόσο στο Volkswagen Polo, όσο και στο SEAT Ibiza. Η μεγαλύτερη αναβάθμιση της Fabia πάντως θα έρθει από την πλατφόρμα που θα βασίζεται.

Γερές βάσεις, φουλ στην τεχνολογία

Η νέα, θα πατά πάνω στην MQB A0 (όπως και τα δύο αδέρφια της) που θα την κάνει ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο συνολικά, καθώς η σημερινή είναι το μόνο supermini στο Volkswagen Group που δεν τη χρησιμοποιεί. Οι χώροι για τους επιβάτες θα επαρκούν για τέσσερις ενήλικες και το πορτμπαγκάζ θα έχει χωρητικότητα άνω των 340 λίτρων, δίνοντας τη σφραγίδα πρακτικότητας που συνοδεύει όλα τα Skoda. Τέλος, θα δούμε και το νέο σύστημα πολυμέσων που έχει αποδείξει ήδη την αξία του στο Scala και το Kamiq και προσφέρει ευχρηστία, γρήγορη απόκριση στις εντολές του χειριστή και όλες τις δυνατότητες σύνδεσης με smartphone.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!