Τα 5 πιο εντυπωσιακά concept cars στη Φρανκφούρτη! (pics) 

Πέτρος Σηφαλάκης
Τα 5 πιο εντυπωσιακά concept cars στη Φρανκφούρτη! (pics) 
Η έκθεση της Φρανκφούρτης άνοιξε και επίσημα για το κοινό και σε αυτή βλέπουμε πολλά πρωτότυπα μοντέλα που εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά.

Εκτός των μοντέλων παραγωγής στις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων, υπάρχουν και τα πολύ εντυπωσιακά concept cars. Μέσω αυτών οι εταιρείες μας προδιαθέτουν για τα μελλοντικά τους σχέδια, μας δείχνουν πως θα είναι τα επερχόμενα μοντέλα τους και αναπτύσσουν τεχνολογίες που ακόμη δεν είναι έτοιμες να περάσουν στα αυτοκίνητα κανονικής παραγωγής!

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μέσα από αυτά βλέπουμε το μέλλον της αυτοκίνησης, συνεπώς έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Παρακάτω βλέπουμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά που είδαμε φέτος στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, που μετά τις δύο press days έχει ανοίξει και για το κοινό. Τα μοντέλα βρίσκονται σε αλφαβητική σειρά. Απολαύστε τα!

Audi AI:Trail

Μέσα από το AI:Trail η Audi μας δείχνει το πως σκέφτεται ένα όχημα ελεύθερου χρόνου. Προσδιορίζεται ως ένα ιδανικό όχημα για δραστηριότητες όπως ορειβασία ή ψάρεμα, ακόμη και για εκδρομές στη φύση και κάμπινγκ! Φυσικά επειδή μιλάμε για ένα φουτουριστικό πρωτότυπο, υπάρχουν οθόνες στο εσωτερικό και σχεδίαση από το... μέλλον! Υπάρχει τετρακίνηση με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό και μπαταρίες που εξασφαλίζουν μεγάλη αυτονομία.

BMW Concept 4

Μέσα από το Concept 4, βλέπουμε τη μελλοντική Σειρά 4! Το εντυπωσιακό πρωτότυπο της BMW ξεχωρίζει αμέσως για την τεράστια γρίλια στο εμπρός μέρος του και τις καλλίγραμμες κουπέ αναλογίες του. Η BMW δεν έχει ανακοινώσει κάτι για τεχνικά χαρακτηριστικά και τι κινητήρα φοράει, αν είναι ηλεκτροκίνητο, υβριδικό ή με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όμως πολλοί έχουν κριτικάρει την πολύ... προχωρημένη εμφάνιση.

Cupra Tavascan

H Cupra είναι η νέα υπο-μάρκα της SEAT και θα κατασκευάζει μόνο εντυπωσιακά και σπορ αυτοκίνητα. Η εποχή που διανύουμε όμως, που απαιτεί εξέλιξη στα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα, την οδηγεί να μας παρουσιάζει εντυπωσιακά πρωτότυπα με κορυφαίες ηλεκτρικές προδιαγραφές! Το Tavascan είναι ένα από αυτά. Πρόκειται για ένα πολύ επιβλητικό SUV που αποδίδει 310 ηλεκτροκίνητα άλογα και επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα, ενώ έχει αυτονομία 450 χιλιόμετρα.

Hyundai 45

Η Hyundai δεν εμπνέεται από το μέλλον, αλλά από το παρελθόν για το πρωτότυπο 45 που παρουσιάζει στη Φρανκφούρτη. Η ρετρό αισθητική του αυτοκινήτου παραπέμπει στο Pony Coupe Concept που παρουσίασε η Hyundai το 1974 και οι πόρτες ανοίγουν στο πλάι αποκαλύπτοντας ένα ευρύχωρο εσωτερικό. Φυσικά σε όλους τους υπόλοιπους τομείς το 45 είναι 100% σύγχρονο και αποτελεί επιτομή της τεχνολογίας που σίγουρα θα δείξει το μέλλον για τα υπόλοιπα Hyundai.

Mercedes-Benz Vision EQS

Τον μελλοντικό αντίπαλο του Tesla Model S και της Porsche Taycan μας δείχνει η Mercedes-Benz με την EQS. Το αυτοκίνητο έχει φοβερά εντυπωσιακή εμφάνιση, ενσωματώνει κορυφαία τεχνολογία σε όλους τους τομείς, έχει κορυφαίες επιδόσεις και σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, έχει 700 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία μόνο φόρτιση! Φυσικά στο εσωτερικό, σχεδίαση και πολυτέλεια ξεφεύγει σε άλλο επίπεδο. Η έκδοση παραγωγής δεν θα αργήσει να παρουσιαστεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!