Αυξήθηκαν οι εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη

Gazzetta team
Αυξήθηκαν οι εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη
Παρά τις νέες τεχνολογίες και τα αυστηρότερα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη είχαν μικρή αύξηση μέσα στο 2017.

Σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού JATO Dynamics οι εκπομπές ρύπων μέσα στο 2017 αυξήθηκαν στην Ευρώπη και αυτό παρά το γεγονός πως δεν μιλάμε για μεγάλη αύξηση, είναι ένα στοιχείο που προβληματίζει. Η εν λόγω αύξηση είναι μόλις 0,3 γρ./χλμ. και σχετίζεται άμεσα με την μείωση των diesel αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν στις ευρωπαϊκές χώρες το 2017.

Ο οργανισμός αναφέρει πως οι χώρες στις οποίες έχει παρατηρηθεί αύξηση ρύπων είναι η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία και η Ισπανία, χώρες στις οποίες υπάρχει και η μεγαλύτερη μείωση για το ενδιαφέρον στα αυτοκίνητα με πετρελαιοκινητήρες. Αναφέρεται δε πως για το 2017 ο μέσος όρος εκπομπών ρύπω για τα diesel αυτοκίνητα ήταν 117,9γ./χλμ., τη στιγμή που για τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα ήταν 123,4γρ/χλμ.

Όλα αυτά συντείνουν στο γεγονός πως παρά την αύξηση των πωλήσεων των αυτοκινήτων νέων τεχνολογιών που είναι μεγάλη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το πρόβλημα των ρύπων παραμένει υπαρκτό και χρειάζεται μάλλον πιο δραστικά μέτρα για τη λύση του, δεδομένου πως η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχώς κάνει αυστηρότερα τα μέτρα για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!