H Toyota το έχει έτοιμο το… μέλλον! (pics&vid)

Gazzetta team
H Toyota το έχει έτοιμο το… μέλλον! (pics&vid)
Η Toyota οραματίζεται τις μετακινήσεις του μέλλοντος χωρίς οδηγούς και με αυτοκινούμενα οχήματα που θα εξυπηρετούν τους πολίτες από το να πάνε στη δουλειά τους μέχρι να αγοράσουν προϊόντα από αυτά.

Για την Toyota το μέλλον των μετακινήσεων και των μεταφορών δεν θα χρειάζεται οδηγούς. Στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας η εταιρεία αποκάλυψε τις τεχνολογίες της για το μέλλον και ανάμεσα σε αυτές ένα ολόκληρο σύστημα μετακινήσεων και μεταφορών που στηρίζεται αφενός στην εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων, αφετέρου δε στη συνεργασία ανάμεσα σε κορυφαίες εταιρείες.

Για την ακρίβεια η Toyota ανακοίνωσε ήδη ορισμένα ονόματα όπως την Uber, της DiDi, την αντίστοιχη της Uber εταιρεία στην Κίνα, την Pizza Hut, την Mazda και την Amazon. Το σύστημα e-Palette όπως το περιέγραψε η Toyota είναι ένα ολόκληρο δίκτυο αυτοκινούμενων οχημάτων που χρησιμοποιούνται ως μέσα μεταφοράς ανθρώπων για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Παράλληλα μπορούν να διαμορφωθούν για να μεταφέρουν πακέτα, μικρότερα ή μεγαλύτερα και να εναρμονίζονται στο περιβάλλον.

Οι Ιάπωνες στοχεύουν να κάνουν δοκιμές ευρείας κλίμακας το 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες και με βάση το e-Palette να εξυπηρετήσουν και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ώστε με ασφάλεια και ταχύτητα να διευκολύνονται όλες οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!