Προπόνηση για ρεκόρ στο «Ρινγκ» κάνει το νέο Renault Megane RS (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Προπόνηση για ρεκόρ στο «Ρινγκ» κάνει το νέο Renault Megane RS (vid)
Ο πολυπόθητος τίτλος του ταχύτερου εμπροσθιοκίνητου αυτοκινήτου στο Νίρμπουργκρινγκ ανήκει στη Honda και τώρα η Renault προετοιμάζεται για να δει τι μπορεί να κάνει το νέο Megane RS.

Ο χρόνος ενός γύρου στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ είναι, καλώς ή κακώς, ένα σημείο αναφοράς για τα αυτοκίνητα επιδόσεων, με τα εμπροσθιοκίνητα χάτσμπακ να έχουν τη δική τους κόντρα. Το ρεκόρ αλλάζει αρκετά συχνά αφού κάποτε ήταν το Renault Megane RS 275 Trophy, το SEAT Leon Cupra, το Volkswagen Golf GTI Clubsport S και τώρα το νέο Honda Civic Type-R.

Η Renault όμως δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια να κοιτά τον ανταγωνισμό και με το νέο Megane RS θα προσπαθήσει να εκθρονίσει το ιαπωνικό μοντέλο, παρά το γεγονός ότι υπολείπεται 40 ίππους και 10 Nm ροπής από αυτό.

To μοτέρ του Megane RS είναι ένα τετρακύλινδρο τούρμπο των 1.8 λίτρων που αποδίδει 280 άλογα και 390 Nm ροπή στρέψης, όμως τα «μαγικά» της RenaultSport στο κομμάτι του στησίματος ανακατεύουν την τράπουλα και δίνουν πολλές πιθανότητες στο γαλλικό hot hatch.

Η τετραδιεύθυνση 4Control, μαζί με τα αεροδυναμικά βοηθήματα και την εξελιγμένη ανάρτηση είναι μερικά από αυτά, που θα βοηθήσουν το Megane να πετύχει έναν πολύ ανταγωνιστικό χρόνο.

Σύντομα θα μάθουμε αν αυτός ήταν χαμηλός αρκετά, ώστε να κατακτήσει τον τίτλο του γρηγορότερου εμπροσθιοκίνητου μοντέλου. Το νέο δημιούργημα της Renault θα το δούμε στις αρχές του επόμενου έτους, με τις τιμές του να μην έχουν ανακοινωθεί για την ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!