Μάρκεθ: «Δεν έχω ακόμα αυτοπεποίθηση»

Gazzetta team
Μάρκεθ: «Δεν έχω ακόμα αυτοπεποίθηση»
Ο Μάρκ Μάρκεθ παραδέχθηκε πως ακόμα δεν βρίσκεται στο σημείο που θα ήθελε αγωνιστικά, μετά και την επιστροφή του στους αγώνες.

Ο Ισπανός είναι στο τρίτο του αγώνα από την επιστροφή του στο MotoGP μετά και τον πολύ άσχημο τραυματισμό που είχε το 2020. Η διαδικασία επιστροφής του ήταν ιδιαίτερα πιεστική, όμως είναι πλέον στη πίστα και βελτιώνεται συνεχώς.

Στο πλαίσιο του GP Γαλλίας μίλησε για την πρόοδο την οποία έκανε και παραδέχθηκε πως ακόμα δεν είναι ο οδηγός τον οποίο είχαμε συνηθίσει.

«Αληθεύει το γεγονός πως ακόμα δεν έχω αυτοπεποίθηση. Είναι αλήθεια πως μετά την Jerez στο σπίτι μου σκέφτομαι πως πρέπει να προσέχω πόσα ρίσκα παίρνω προς το παρόν. Δεν είναι πως δεν θέλω να πάρω κάποιο ρίσκο, αλλά να το ελέγξω, δεν είμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Οπότε κάποια παράξενη κίνηση της μοτοσυκλέτας δεν μπορώ για παράδειγμα να την ελέγξω».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πως νιώθει σε στεγνές και βρόχινες συνθήκες η οποίες είναι σύνηθες φαινόμενο στο Le Mans.

«Σε βρόχινες συνθήκες δεν νιώθω άσχημα καθόλου. Αληθεύει πως είναι λιγότερο απαιτητικό σωματικά και νιώθω πολύ καλύτερα. Στο στεγνό δυσκολεύτηκα. Δοκιμάζουμε κάποια πράγματα στη μοτοσυκλέτα και όταν δεν ένιωσα καλά σταμάτησα στο γκαράζ».

Ο Μάρκεθ ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στο FP3 του GP Γαλλίας, πάνω από μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον ανταγωνισμό. H βροχή έκανε την εμφάνιση της στο πρωινό σκέλος του Σαββάτου και μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί το ίδιο και στις κατατακτήριες.

Μην χάσετε το live του gazzetta.gr για τις κατατακτήριες δοκιμές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!