Ο Φάμπιο Κουαρταραρό αφιερώνει την παρθενική νίκη του στα θύματα COVID-19

Γιώργος Βαρίνος
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό αφιερώνει την παρθενική νίκη του στα θύματα COVID-19
Ο νεότερος νικητής στο MotoGP, Φάμπιο Κουαρταραρό, αφιερώνει την πρώτη του νίκη σε όλους όσοι επλήγησαν από την πανδημία COVID-19.
Ο αναβάτης της Petronas Yamaha επωφελήθηκε στον 4ο γύρο από την έξοδο του Μαρκ Μάρκεθ και είχε τον αγώνα του με τον Μάβερικ Βινιάλες που κατάφερε να τον περάσει στον 9ο γύρο και να χτίσει μια μεγάλη διαφορά. Σχολιάζοντας τη νίκη του αμέσως μετά τον αγώνα, ο 21χρονος είπε: «Είναι σίγουρα η καλύτερη στιγμή της ζωής μου. Είναι τόσο περίεργο να αγωνίζεσαι χωρίς τους οπαδούς. Και, ειλικρινά, θα ήθελα να είναι εδώ για να χαρώ μαζί τους, αλλά ειλικρινά αυτός ο αγώνας ήταν για αυτούς, ήταν για όλους τους ανθρώπους που επηρεάστηκαν από την πανδημία COVID-19. Και φυσικά και για την οικογένειά μου, τον αδερφό μου που πάντα με υποστηρίζει και φυσικά τους γονείς μου.».

Παρά τον ρυθμό που παρατηρήθηκε στον αγώνα, ο Φάμπιο Κουαρταραρό λέει ότι αισθάνθηκε πιο «ασφαλής» στους τελευταίους γύρους από ό, τι στο περυσινό Γκραν Πρι της Ταϊλάνδης, αν και παραδέχεται ότι οι 10 τελευταίοι γύροι ήταν «οι μεγαλύτεροι γύροι της ζωής του. «Ήταν ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας -από την Ταϊλάνδη- έτσι ήταν πιο εύκολο να παραμείνω συγκεντρωμένος στον τελευταίο γύρο γιατί ήμουν πολύ πιο ασφαλής από τον τελευταίο γύρο της Ταϊλάνδης που ήμουν στο όριο.».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!