MotoGP: «Άκυρο» και για τον αγώνα της Ιαπωνίας

MotoGP: «Άκυρο» και για τον αγώνα της Ιαπωνίας
Χωρίς το Γκραν Πρι στην πίστα του Μότετζι θα μείνει το φετινό πρωτάθλημα του MotoGP, ενώ επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι οποιοσδήποτε αγώνας εκτός Ευρώπης θα γίνει μετά τα μέσα Νοέμβρη.

Η έκτη διοργάνωση που εντάσσεται στις «ακυρωμένες» για το φετινό πρωτάθλημα του MotoGP, είναι αυτή της Ιαπωνίας. Φέτος, δεν θα δούμε Γκραν Πρι στο Μότετζι ύστερα από επίσημη ανακοίνωση του MotoGP. Επίσης είπαν ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα εκτός Ευρώπης θα γίνει μετά τα μέσα του Νοέμβρη, δείχνοντας ότι μέχρι τότε, το κορυφαίο πρωτάθλημα αγώνων μοτοσικλετών θα παραμείνει εντός της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτό γίνεται επειδή η Dorna δεν μπορεί να καλύψει το κόστος που χρειάζεται για να βγουν εκτός Ευρώπης, αν δεν υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες.

Ξεκαθάρισαν δηλαδή ότι το MotoGP θα πάει Ασία αν καταφέρουν να βρουν έναν τρόπο για να υπάρχει κόσμος μέσα στην πίστα. Από την άλλη, εντός Ευρώπης, το οικονομικό πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο και οι αγώνες χωρίς θεατές δεν είναι τόσο ισχυρό πλήγμα. Το πρόγραμμα έλεγε ότι ο αγώνας της Ιαπωνίας στο Μότετζι θα λάμβανε χώρα στις 18 Οκτώβρη, οπότε εκ των πραγμάτων δεν θα γινόταν να πραγματοποιηθεί στην ώρα του.

Δεν τελείωσαν οι αλλαγές

Αναμένονται κι άλλες τροποποιήσεις, δεδομένου ότι στις 4 Οκτώβρη είναι προγραμματισμένος ο αγώνας της Ταϊλάνδης και στην 1η Νοέμβρη, ο αγώνας της Μαλαισίας. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι ο βασικός πυλώνας της σεζόν του 2020 θα στηριχθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος και πιο συγκεκριμένα, στην πίστα της Χερέθ, του Μπρνο, του Red Bull Ring, της Αραγονίας, του Μισάνο, της Βαρκελώνης, της Βαλένθια και ενδεχομένως, του Λε Μαν. Κάποιες από τις διοργανώσεις θα γίνουν σε δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα, δηλαδή θα έχουμε διπλό αγώνα. Περισσότερα θα γνωρίζουμε με την πάροδο του χρόνου, όπου το MotoGP θα δημιουργήσει ένα πιο επίκαιρο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!