Ο Ράσελ κατηγορεί τον Μπότας για το ατύχημα τους (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Ο Ράσελ κατηγορεί τον Μπότας για το ατύχημα τους (vid)
Καθώς συμβαίνει η βίαιη επαφή των δύο μονοθεσίων και πριν καν σταματήσουν, οι δύο οδηγοί ήδη κατηγορούν ο ένας τον άλλον, μέσω της ενδοεπικοινωνίας για το ατύχημα που έβγαλε εκτός και τους δύο οδηγούς και ανάγκασε τους αγωνοδίκες να διακόψουν τον αγώνα!

Το θέμα έχει ως εξής: Προσπαθώντας να πάρει την 8η θέση, ο Ράσελ προσπάθησε να προσπεράσει τον Μπότας με το DRS του ανοιχτό. Ο Μπότας δεν του έδωσε χώρο, τον ανάγκασε στα όρια του fair play να βγει από την πίστα φεξιά και μόλις πάτησε το βραγμένο χορτάρι η Williams του Ράσελμ έπεσε βίαια πάνω στην Mercedes του Μπότας. Και έτσι έστειλε και τους δύο οδηγούς εκτός αγώνα.

Και οι δύο οδηγοί βγήκαν από τα μονοθέσια δίχως να τραυματιστούν παρά την σφοδρότητα του ατυχήματος. Από την πλευρά του, ο Ράσελ είπε ότι πολλοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο - συμπεριλαμβανομένων των ολισθηρών συνθηκών - αλλά τελικά είπε ότι ο Μπότας έκανε μια καθυστερημένη κίνηση προς αυτόν, παραβιάζοντας τον κώδικα των οδηγών «Μεταξύ όλων των οδηγών έχουμε μια συμφωνία Κυρίων, όπου αν υπάρχει ένα γρηγορότερο αυτοκίνητο που σε πλησιάζει με το DRS, δεν στρίβεις το τιμόνι την τελευταία στιγμή», εξήγησε. «Πήρα το slipstream, και ο Βάλτερι κινήθηκε πολύ ελαφρά προς τα δεξιά και αυτό με έβγαλε από τη γραμμή και με έβαλε στο βρεγμένο χορτάρι...»

Σε απάντηση, ο Μπότας είπε ότι η κίνηση του Βρετανού δεν είχε νόημα: «Ο Ράσελ πλησίασε και αποφάσισε να περάσει με μια κίνηση. Προφανώς το κομμάτι είναι αρκετά στενό και υπάρχει μόνο μία στεγνή γραμμή και έξω από αυτήν. Υπήρχε χώρος για δύο αυτοκίνητα, αλλά δεν είχε νόημα να κινηθεί με αυτόν τον τρόπο. Προφανώς το έχασε και με χτύπησε. Δεν του μίλησα. Έγιναν διάφορα εκείνη τη στιγμή από τον εκνευρισμό μας....»

Δείτε ακριβώς τι συνέβη στο 4:36 του video που ακολουθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!