H Aston Martin περιμένει ήδη εφέτος νίκες από τον Φέτελ!

Gazzetta team
H Aston Martin περιμένει ήδη εφέτος νίκες από τον Φέτελ!
Το νέο μονοθέσιο της Aston Martin φαίνεται ότι θα ταιριάζει γάντι στο οδηγικό στυλ του Σεμπάστιαν Φέτελ, βοηθώντας έτσι τον Γερμανό να βρει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και να επιστρέψει σε κορυφαίες επιδόσεις, όπως επί εποχής Red Bull.

Φωτιά έχει πάρει η τηλεφωνική γραμμή μεταξύ του Σεμπάστιαν Φέτελ στην Ελβετία και των τεχνικών της νέας ομάδας του, Aston Martin, στο Σίλβερστον της Αγγλίας. Ο Γερμανός επικοινωνεί καθημερινά –συχνά μάλιστα πολλές φορές την ίδια ημέρα- με το εργοστάσιο της Aston Martin προκειμένου να μιλήσουν ακόμη και για μικρές λεπτομέρειες και είναι πλέον προφανές ότι έχει βρει το χαμένο του κέφι και πάθος για τη Formula 1.

Αυτό συμβαίνει, επειδή ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 γνωρίζει μετά τις πρώτες εμπειρίες του στον προσομοιωτή της Aston Martin, ότι το νέο του μονοθέσιο θα διαθέτει όλα εκείνα τα οδηγικά χαρακτηριστικά που απαιτεί.

O Φέτελ με τον διευθυντή της ομάδας της Aston Martin, Στσάφναουερ.

Συγκεκριμένα, το πίσω μέρος της νέας Aston Martin θα μεταδίδει στον Γερμανό μία αίσθηση σταθερότητας και όχι τη νευρικότητα με την οποία τον ταλαιπωρούσαν οι Ferrari του τα δύο τελευταία χρόνια. Πρόκειται για κάτι που έχει επιβεβαιώσει σε ανύποπτο χρόνο και ο διευθυντής της ομάδας της Aston Martin, Ότμαρ Στσάφναουερ, λέγοντας τα εξής: «Κάνουμε τα πάντα για να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο, που θα είναι αντάξιο των απαιτήσεων του οδηγού, επειδή ο οδηγός κάνει σε τελική ανάλυση τη διαφορά. Όλοι οι οδηγοί μας μέχρι σήμερα ήθελαν ένα αυτοκίνητο με σταθερό πίσω μέρος. Γι αυτό βρίσκεται η συγκεκριμένη ιδιότητα στα γονίδια των αυτοκινήτων μας. Αυτό είναι φυσικά προς όφελος του Σεμπάστιαν».

Οπλο ο κινητήρας της Mercedes

Ενας άλλος παράγοντας, που συνηγορεί υπέρ της αγωνιστικής ανάστασης του Φέτελ είναι και ο κινητήρας της Mercedes, με τον οποίο εφοδιάζονται τα μονοθέσια της Aston Martin. Όπως εξηγεί ο πρώην οδηγός της Formula 1, Ραλφ Σουμάχερ, «δεν είναι απλά ο δυνατότερος μεταξύ όλων των κινητήρων, αλλά και ο πιο φιλικός προς τον οδηγό». Τα λεγόμενα του Ραλ Σουμάχερ επιβεβαιώνει και ο –επίσης τέως οδηγός της Formula 1- Μαρκ Σούρερ, συμπληρώνοντας τα εξής: «Πιλότοι όπως ο Φέτελ θέλουν να νιώθουν ήδη πριν το φρενάρισμα και την επιτάχυνση, τι θα κάνει ένα αυτοκίνητο. Εδώ παίζει μεγάλο ρόλο η απόκριση ενός κινητήρα. Πιστεύω, ότι το οδηγικό στυλ του Λιούις Χάμιλτον και του Σεμπάστιαν Φέτελ μοιάζει μεταξύ τους και ο κινητήρας της Mercedes είναι κομμένος και ραμμένος για τον Λιούις».

Tα χαμένα δευτερόλεπτα

Ο Ραλφ Σουμάχερ δηλώνει με τη σειρά του πεπεισμένος, ότι το νέο μονοθέσιο θα δώσει στον Φέτελ τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και εξηγεί ως εξής, γιατί μπορεί να κάνει αυτό τη διαφορά: «Πρόκειται για λεπτομέρειες. Κάπου φρενάρεις λίγο νωρίτερα, αλλού δίνεις λίγο πιο αργά γκάζι και ξαφνικά βρίσκεσαι τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον teammate σου, που τα βγάζει καλύτερα πέρα με το αυτοκίνητο. Στον αγώνα συσσωρεύεται όλη αυτή η διαφορά γύρο με γύρο».

O Λόρενς Στρολ.

Ετσι δεν ξενίζει το γεγονός, ότι οι υπεύθυνοι της Aston Martin έχουν βάλει ήδη από εφέτος ψηλά τον πήχη για τον Φέτελ. Όπως ανέφερε ο Στσάφναουερ, «αν πάνε όλα τέλεια, βλέπω ακόμη και νίκες για τον Σεμπ αυτή την χρονιά», ενώ ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Λόρενς Στρολ, δήλωσε τα εξής: «Ο Φέτελ είναι τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, σίγουρα δεν έχει ξεχάσει, πώς οδηγείς ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ο Σεμπάστιαν είχε στη Ferrari ένα αυτοκίνητο, που ήταν δύσκολο να οδηγηθεί και δεν ταίριαζε στο στυλ του. Παρόμοια ήταν η κατάσταση και το 2014 κατά την τελευταία του χρονιά στη Red Bull».

Ο ίδιος ο Γερμανός προτιμά πάντως να κρατάει προς το παρόν χαμηλά τη μπάλα, δηλώνοντας ότι είναι ακόμη νωρίς για συμπεράσματα και ότι θα έχει μία πρώτη εικόνα του αυτοκινήτου του μετά τις επερχόμενες δοκιμές. «Πιο πριν είναι σαν να διαβάζεις τον καφέ», τόνισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ για το νέο του μονοθέσιο που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 3 Μαρτίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!