Δράματα και δυνατά συναισθήματα το 2020 στην Formula 1 (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Δράματα και δυνατά συναισθήματα το 2020 στην Formula 1 (vid)
Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά με ακύρωση πολλών αγώνων αλλά περιέργως, στη συνέχειά της, παρά το γεγονός της επικράτησης του Λιούις Χάμιλτον, ήταν μια χρονιά γεμάτη σασπένς, ανατροπές και δράματα μέσα και έξω από την πίστα.

Ουάου. Τι χρονιά και αυτή... Κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι τον τελευταίο αγώνα για διαφορετικούς λόγους και η πανδημία δημιούργησε ανατροπές που βοήθησαν την τηλεθέαση και αντάμειψαν με το παραπάνω τους θεατές που δεν κατάφεραν να δουν από κοντά κάποιον αγώνα εξ' αιτίας της πανδημίας.

Αν εξαιρέσουμε τον τελευταίο αγώνα στο Άμπου Ντάμπι που ήταν σούπα, όλοι οι άλλοι αγώνες είχαν ενδιαφέρουσες στιγμές και επιτέλους και νέα πρόσωπα τόσο στο βάθρο όσο και ως νικητές. Εκτός από τους γνωστούς Χάμιλτον, Μπότας και Φερστάπεν την χαρά της νίκης γεύτηκαν φέτος ο Γκασλί και ο Πέρεζ! Συνολικά 13 οδηγοί κατάφεραν να βρεθούν έστω μία φορά στο βάθρο σε μια χρονιά που για άλλη μια φορά ο Λιούις Χάμιλτον έδειξε σε όλους γιατί θεωρείται GOAT. Σε αρκετές περιπτώσεις αγνόησε τις εντολές της ομάδας και χάραξε τη δική του στρατηγική και βγήκε κερδισμένος.

Ας δούμε ποιες ήταν οι καλύτερες στιγμές για τους 6 πρώτους.

Λιούις Χάμιλτον: H απόδοσή του σε όλο το πρωτάθλημα, η νίκη στον τερματισμό του Βρετανικού Γκραν Πρι με σκασμένο το εμπρός αριστερό του ελαστικό και η επιβλητική του νίκη στην Τουρκία με ενδιάμεσα ελαστικά που πολύ έξυπνα τα έκανε σλικ!

Βάλτερι Μπότας: Οι νίκες στην Αυστρία και στη Ρωσία και η pole που πήρε μπροστά από τον Ράσελ... Αν είναι δυνατόν...

Μαξ Φερστάπεν: H απόδοσή του όλη τη χρονιά και οι νίκες στο Επετειακό Γκραν Πρι των 70 χρόνων Formula 1 και στο Άμπου Ντάμπι.

Τσέκο Πέρεζ: H απόδοσή του σε όλο το πρωτάθλημα, η σταθερότητά του και φυσικά η νίκη του στο Σακίρ. Αν δεν τον πρόδιδε ο κινητήρας του στο Άμπου Ντάμπι και δεν έλειπε σε δύο αγώνες λόγω Covid ίσως να φλέρταρε και με την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

Ντάνιελ Ρικιάρντο: Το ότι πέρασε τον ταλαντούχο τιμ-μέιτ του κατά 7 θέσεις στο πρωτάθλημα τα λέει όλα. Η φτωχή σχετικά συγκομιδή των 3 βάθρων δεν αντικατοπτρίζει την προσπάθεια που έκανε και τον επαγγελματισμό που έδειξε «ανεβάζοντας» την Renault.

Κάρλος Σάϊνθ: Χάι-λάιτ η 2η θέση στη Μόντζα με την υπερπροσπάθεια που έκανε να περάσει τον Γκασλί. Ο Ισπανός ήθελε πολύ την νίκη μέσα στην Ιταλία για σημειολογικούς λόγους. Ωστόσο τα πήγε περίφημα.

Ας δούμε τις πιο δραματικές στιγμές του πρωταθλήματος 2020

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!