Λιούις Χάμιλτον, η οδηγάρα που γουστάρει να πολώνει και δεν το...κρύβει!

Γιώργος Βαρίνος Γιώργος Βαρίνος
Λιούις Χάμιλτον, η οδηγάρα που γουστάρει να πολώνει και δεν το...κρύβει!
Κυρίες και κύριοι ο Λιούις Χάμιλτον. Ο τύπος είναι οδηγάρα. Θα τον κράξουμε στη συνέχεια για πάρα πολλά. Αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα σε λίγες εβδομάδες θα γίνει ο καλύτερος -με αδιάσειστα στοιχεία- οδηγός όλων των εποχών...

Ο Χάμιλτον είναι ο οδηγός που θα αποκαθηλώσει τον Μίκαελ Σούμαχερ (Σουμάχερ τον λέμε εμείς οι άσχετοι) από τον θρόνο του, θα ισοφαρίσει τα πρωταθλήματά του αλλά θα έχει περισσότερες νίκες και ήδη είναι GOAT στις pole positions. Ο Διευθυντής ενός δημοτικού στην Αιτωλοακαρνανία, ο Βασίλης Γούσιας (σήμερα σχολιαστής στην ΕΡΤ) είχε προβλέψει -πριν από καμιά 20αριά χρόνια- πως ο Χάμιλτον από την ηλικία των 11 ετών είχε ήδη τη στόφα του πρωταθλητή και πως ήταν θέμα χρόνου, να τον δούμε πρωταθλητή. Ο Χάμιλτον είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα και αναμφίβολα είναι ταλαντούχος σε πολλά διαφορετικά πεδία. Είτε παίζει κιθάρα, είτε τραγουδάει, είτε παίζει πιάνο, είτε κάνει πατίνι ή κάνει το μοντέλο σε καμπάνιες μόδας, ο Λιούις είναι φίρμα. Είναι από τις προσωπικότητες που λατρεύεις να μισείς. Ή τον αγαπάς μέχρι αηδίας.

Στο μόνο πράγμα που όλοι -προφανώς- συμφωνούν, φίλοι ή εχθροί, είναι πως συγκαταλέγεται στους πιο γρήγορους οδηγούς όλων των εποχών. Μια φιγούρα που στην Formula 1 θα μείνει ως κορυφαία για πάρα πολλά χρόνια. Και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο._

Η στροφή του στην πολιτική ορθότητα και η εμμονή του στην πολιτικοποίηση της Formula 1, με το κίνημα Black Lives Matter και όχι μόνον, τον έχει φέρει στο στόχαστρο όχι μόνον των ανθρώπων της Formula 1, αλλά και αρκετών εκατομμυρίων θεατών που δεν τους αρέσει η πολιτικοποίηση του σπορ για κανένα θέμα.

O ίδιος δηλώνει φυτοφάγος, εραστής των ζώων, που συνέχεια ψάχνει για το σκοπό του, για περιπέτεια, είναι ανοιχτόμυαλος και θετικός και λατρεύει τη δύναμη του σύμπαντος. Μάλιστα. Το πιάσατε έτσι;

Aν δεν ξέραμε περί τίνος πρόκειται, θα λέγαμε πως ο τύπος είναι χιούχου. Φευγάτος. Άντε γεια. Αλλά σήμερα είναι 6 φορές πρωταθλητής Formula 1 και ρέκορντμαν στις περισσότερες pole positions. Βεβαίως είναι και... τραγουδιστής! Όχι χειρότερος από άλλους ράπερ και μάλιστα πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε ένα τραγούδι του ντουέτο με την Κριστίνα Αγκιλέρα.

Ο ίδιος γνωρίζει φυσικά πολύ καλά πώς να παίζει το ρόλο του ως public figure και τον υπηρετεί όπως κάνει σε κάθε του δραστηριότητα. Άψογα. Δίνει συνεχώς τροφή για σχόλια και κριτική, που του μεγαλώνουν τον τραπεζικό του λογαριασμό και τον κάνουν ακόμα πιο ακριβοθώρητο στις εμπορικές του συμφωνίες, όπως για παράδειγμα, με την κολεξιόν που έχει υπό το όνομά του στην εταιρεία ρούχων Tommy Hilfiger. Ο Χάμιλτον δεν χάνει ευκαιρία να κάνει αμφιλεγόμενες φωτογραφίσεις σε εξώφυλλα περιοδικών, για την προώθηση της κολεξιόν του και να τρώει από μια μερίδα του κόσμου το αντίστοιχο κράξιμο.

Σε λίγες ημέρες ο Χάμιλτον θα ισοφαρίσει και τις νίκες με τον Σούμι, οπότε θα του μένει το πρωτάθλημα που δείχνει να το έχει στο τσεπάκι του. Εμείς (αυτοί που τον κράζουν) μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε. Αυτός παίζει το παιχνίδι του και το ρόλο του με μεγάλη επιτυχία. Κόπτεται για το BLM αλλά δεν χάνει ευκαιρία να έχει έναν βαστάζο (λευκό φυσικά) να του κρατάει την ομπρέλα όταν βρέχει...

Γελάει καλύτερα φυσικά όποιος γελάει τελευταίος. Ο Λιούις κλείνει στόματα με την οδηγική του απόδοση, με τις υπέροχες συντρόφους που επιλέγει (είναι όλες Θεές), με το στυλ που σίγουρα έχει ανεξάρτητα αν ακόμα και ο ΚΙΜΙ τον έκραξε και με την επερχόμενη κλήση του (μόλις πάρει το 7ο πρωτάθλημα και ξεπεράσει τον Σουμι στις νίκες) από την Βασίλισσα, ώστε να αλλάξει και το όνομά του.

Κυρίες και Κύριοι ο Σερ (GBE*) Λιούις Χάμιλτον, GOAT στην Formula 1, κιθαρίστας, πιανίστας και τραγουδιστής. Ο Λιούις λοιπόν μάγκες θα γελάσει τελευταίος. Για την ακρίβεια θα ξεκαρδιστεί στα γέλια.

•Knight Grand Cross είναι το αξίωμα Ιππότης με Μεγαλόσταυρο, μέλος του Εξαιρέτου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

Γιώργος Βαρίνος
Γιώργος Βαρίνος