Φέτελ: «Ο χειρότερος αγώνας μας εφέτος»

Gazzetta team
Φέτελ: «Ο χειρότερος αγώνας μας εφέτος»
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ τόνισε ότι το αποτέλεσμα στο Βέλγιο ήταν δίκαιο με βάση τις επιδόσεις των δύο Ferrari όλο το αγωνιστικό τριήμερο, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ δήλωσε ότι έχασε κάποιες θέσεις εξαιτίας των δύο κακών πιτ στοπ.

Κατήφεια και προβληματισμός επικρατούσαν μετά το Γκραν Πρι Βελγίου στο στρατόπεδο της Ferrari. Τα δύο μονοθέσια της Scuderia δεν είχαν καμία πιθανότητα να βρεθούν σε κάποια από τις πρώτες θέσεις και τελικά ο μεν Φέτελ τερμάτισε 13ος, ο δε Λεκλέρ μία θέση πίσω του 14ος. Μάλιστα κινδύνευσαν να βρεθούν και τα δύο εκτός αγώνα μετά από επαφή που είχαν μεταξύ τους οι δύο οδηγοί, ευτυχώς όμως συνέχισαν χωρίς προβλήματα.

Ζητείται υπομονή

Δίκαιο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα για την ομάδα του ο Σεμπάστιαν Φέτελ που δήλωσε τα εξής στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό της Αυστρίας, ΟRF: «Αυτό το αποτέλεσμα μας άξιζε, γιατί δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι ούτε χθες ούτε και σήμερα. Δυσκολευτήκαμε πολύ. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποια σημάδια, όμως είναι επίσης ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα δραματικά έως την επόμενη εβδομάδα και τις επόμενες εβδομάδες μετά. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι ήμασταν σε αυτόν τον αγώνα χειρότεροι από ό,τι στους προηγούμενους. Πρέπει να το καταλάβουμε. Υπάρχουν μεν κάποια σημάδια, δεν θα είναι όμως εύκολο, να τα αλλάξουμε όλα μέσα σε μία νύχτα».

Ούτε με DRS προσπέραση

Ανάλογα προβληματισμένος ήταν βεβαίως και ο Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος δήλωσε «εξαιρετικά απογοητευμένος» και συμπλήρωσε ότι «για εμάς ήταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο ούτε ο αγώνας ήταν απλός. Είχαμε προβλήματα στα δύο πιτ στοπ μου, εξαιτίας των οποίων χάσαμε αρκετό χρόνο και θέσεις. Μετά προσπάθησα να καλύψω το χαμένο έδαφος, όμως ήταν δύσκολο για εμάς να προσπεράσουμε ακόμη και με DRS. Πρέπει να δουλέψουμε και να βρούμε κάτι. Ετσι είναι πολύ δύσκολα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!