Μαξ Φερστάπεν: «Δεν το είδα να έρχεται...»

Γιώργος Βαρίνος
Μαξ Φερστάπεν: «Δεν το είδα να έρχεται...»
Ο Μαξ Φερστάπεν, με έκπληξη νίκησε και τους δύο οδηγούς της Mercedes, κατακτώντας την νίκη στο 70ο Επετειακό Γκραν Πρι, λέγοντας πως πίστευε πως η νίκη ήταν θέμα των Mercedes και πως δεν είχε καμιά ελπίδα.
Ο Μαξ Φερστάπεν έδωσε ένα μάθημα στη διαχείριση των ελαστικών στον σημερινό αγώνα, διατηρώντας για μεγάλο διάστημα τα σκληρά του ελαστικά σε εξαιρετική κατάσταση και κερδίζοντας σε χρόνο ένα ολόκληρο πιτ στοπ, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον στις δύο Mercedes να τον πιάσουν!
Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τον αγώνα, ο Μαξ ήταν ένας αυτυχισμένος άνθρωπος. «Δεν το είδα να έρχεται... Μετά το πρώτο σετ σκληρών ελαστικών, φαινόταν ότι ήμασταν πολύ καλοί στη διαχείριση. Είχαμε πολύ ρυθμό και δεν είχα πραγματικά πολλά προβλήματα με τα ελαστικά. Απλώς συνεχίσαμε να πιέζουμε και είναι ένα απίστευτο αποτέλεσμα το να κερδίσω εδώ. Είχαμε μια υπέροχη μέρα. Νομίζω ότι όλα πήγαν καλά, είχαμε τη σωστή στρατηγική. Όλα λειτουργούσαν ομαλά. Είμαι απίστευτα χαρούμενος που κέρδισα. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε πραγματικά την ευκαιρία να πιέσουμε την Mercedes. Σε αυτόν τον αγώνα φάνηκε πως την είχαμε. Προσπάθησα λοιπόν να ασκήσω πίεση ώστε να τους ωθήσω να πιέσουν τα ελαστικά τους και αυτό έκαναν. Τότε έδωσα τον δικό μου ρυθμό και έχτισα το πλεονέκτημα της διαφορά χρόνου μέχρι το τέλος.»

Το αποτέλεσμα ανεβάζει τον Μαξ στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών μπροστά από τον Μπότας, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα στην 3η θέση και έχει πλέον μόνο 30 βαθμούς διαφορά από τον Χάμιλτον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!