Xούλκενμπεργκ: «Ένα ωραίο, μικρό χάιλαϊτ. Αύριο τα σπουδαία»

Gazzetta team
Xούλκενμπεργκ: «Ένα ωραίο, μικρό χάιλαϊτ. Αύριο τα σπουδαία»
Ο αντικαταστάτης του Πέρεζ στη Racing Point αιφνιδιάστηκε και ο ίδιος με την τρίτη θέση του στις κατατακτήριες του επετειακού Γκραν Πρι στο Σίλβερστον, ενώ τόνισε ότι θα προσπαθήσει να μάθει όσο πιο γρήγορα γίνεται το νέο του αυτοκίνητο.

Πριν λίγες ημέρες βρισκόταν στη Γερμανία και ιδιώτευε και τώρα θα ξεκινήσει αύριο από τη δεύτερη σειρά εκκίνησης ενός Γκραν Πρι της Formula 1. Ο λόγος για τον Νίκο Χούλκενμπεργκ που αντικατέστησε εκτάκτως τον Σέρτζιο Πέρεζ στη Racing Point, όταν βρέθηκε ο Μεξικανός θετικός σε τεστ κορονοϊού. Ο Γερμανός δείχνει διατεθειμένος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά μετά μάλιστα την προηγούμενη Κυριακή, όπου δεν κατάφερε να ξεκινήσει λόγω προβλήματος του μονοθεσίου του κατά τον γύρο σχηματισμού του Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας. Μία εβδομάδα αργότερα, οι πιθανότητες του Χούλκενμπεργκ είναι προφανώς πολύ καλύτερες, αφού πέτυχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του επετειακού Γκραν Πρι στο Σίλβερστον για τα 70 χρόνια της Formula 1, αφήνοντας πίσω του τόσο τον Μαξ Φερστάπεν, όσο και τον έτερο βασικό πιλότο της Racing Point, Λανς Στρολ.

Όπως δήλωσε ο Χούλκενμπεργκ, «στο Q2 έκανα ο ίδιος λίγο δύσκολη τη ζωή μου. Φοβήθηκα, ότι προκάλεσα ζημιά στο αυτοκίνητο. Στο Q3 εξαπέλυσα απλά πλήρη επίθεση, τα πάντα που είχα. Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω λίγο έκπληκτος, που βρίσκομαι εδώ σε αυτή τη θέση. Αυτό μου προκαλεί ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο. Είναι ένα ωραίο, μικρό χάιλαϊτ. Αύριο είναι όμως η σπουδαία ημέρα».

«Εχω μεγάλο σεβασμό απέναντι στον αυριανό αγώνα. Θα είναι σίγουρα οδυνηρότερος, καθώς μου λείπει η εμπειρία της προηγούμενης εβδομάδας και δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω τις διαδικασίες εκκίνησης και όλων των υπολοίπων φάσεων. Για εμένα είναι ακόμη όλα νέα με το αυτοκίνητο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα προσπαθήσω να μάθω και να φέρω το αυτοκίνητο, εκεί όπου ανήκει».

Τον βλέπουν ακόμη και για βάθρο

Η επίδοση του Χούλκενμπεργκ δεν πέρασε βεβαίως απαρατήρητη και από πρώην οδηγούς της Formula 1, οι οποίοι σχολιάζουν πλέον τα Γκραν Πρι. Ο Τζένσον Μπάτον δήλωσε χαρακτηριστικά για τον Γερμανό στον τηλεοπτικό σταθμό Sky τα εξής: «Εχει αυτό το κάτι παραπάνω. Δεν έκανε προετοιμασία για αυτή τη σεζόν, όσον αφορά στην εργασία με την ομάδα ή τη φυσική του κατάσταση. Το να φέρεις στο δεύτερο Σαββατοκύριακο το αυτοκίνητο στην τρίτη θέση εκκίνησης, ήταν μία εξαιρετική επίδοση. Και έχει να αντιμετωπίσει στη μάχη για την τρίτη θέση εκκίνησης μερικούς πραγματικά σπουδαίους οδηγούς, όπως δηλαδή τον Μαξ Φερστάπεν, τον Ντάνιελ Ρικιάρντο».

Αντίστοιχους επαίνους μοίρασε στον Χούλκενμπεργκ και ο συμπατριώτης του Ραλφ Σουμάχερ, που επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το γεγονός ότι ο Χούλκενμπεργκ επέστρεψε εκτάκτως «από την πρόωρη συνταξιοδότησή του» και νίκησε τον βασικό οδηγό της Racing Point, Λανς Στρολ, μιλά από μόνο του. Αντίστοιχα, ο Άλεξ Βουρτς εκτίμησε σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι ORF της Αυστρίας, ότι ο αντικαταστάστης του Πέρεζ θα μπορούσε να παλέψει αύριο ακόμη και για μία θέση στο βάθρο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!