Σεμπάστιαν Φέτελ: «Tόσο μπορούσε το αυτοκίνητο»

Gazzetta team
Σεμπάστιαν Φέτελ: «Tόσο μπορούσε το αυτοκίνητο»
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποκλείστηκε πάλι από το Q3 των κατατακτήριων δοκιμών στο Σίλβερστον, πιστεύει όμως ότι ο ίδιος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του και ότι το πρόβλημα οφείλεται ξεκάθαρα στην αδυναμία της Ferrari του.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έμοιαζε μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας 2 με πυγμάχο που είχε πετάξει λευκή πετσέτα. Ο Γερμανός αποκλείστηκε εκ νέου από το Q3 καταλαμβάνοντας τη δέκατη τρίτη θέση στο Q2, ενώ ενδεικτικές της απογοήτευσής του ήταν οι δηλώσεις στην ενδοεπικοινωνία μετά το πέρας των δοκιμών όπου είπε τα εξής: «Αυτά ήταν όλα, που είχα. Τα πάντα, που μπορούσε να δώσει το αυτοκίνητο. Το προσπάθησα. Ευχαριστώ».

Ό,τι καλύτερο για σήμερα

Για τον Γερμανό η ευθύνη αυτής της αποτυχίας οφείλεται αποκλειστικά στη Ferrari SF1000, καθώς όπως δήλωσε «ειλικρινά είμαι πολύ ικανοποιημένος με τους γύρους μου. Δεν νομίζω ότι υπήρχαν πολλά περιθώρια για βελτίωση». Βεβαίως διευκρίνισε ότι «φυσικά δεν είμαι ικανοποιημένος με τη δωδέκατη θέση, όμως σήμερα δεν υπήρχαν για εμένα καλύτερες δυνατότητες». Μάλιστα ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχει βελτιωθεί καθόλου το αυτοκίνητό του τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ηττα κατά κράτος από τον Λεκλέρ

Ο Φέτελ δεν αποκλείστηκε όμως μόνον από το Q3, αλλά έχασε καθαρά και την ενδοοικογενειακή μονομαχία με τον teammate του Σαρλ Λεκλέρ και μάλιστα σε όλες τις φάσεις των σημερινών δοκιμών. Στο Q1 ήταν ο Μονεγάσκος δέκατος και ακριβώς δύο δέκατα του δευτερολέπτου γρηγορότερος από τον 14ο Φέτελ, στο Q2 ήταν όγδοος και πάνω από τρεισήμισι δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Γερμανό, ενώ αύριο Κυριακή θα ξεκινήσει από την έκτη θέση! Οι διαφορές είναι μεγάλες και πιθανόν να οφείλονται όντως στις δύο Ferrari και όχι τόσο πολύ στις ικανότητες των οδηγών τους, καθώς σήμερα δεν έκανε ο Φέτελ κάποιο μεγάλο λάθος που να τις δικαιολογεί.

Καμία πρόοδος

Στο ερώτημα αν ελπίζει σε κάτι καλύτερο στον αυριανό αγώνα, απάντησε ο Σεμπ ως εξής: «Ναι, δεν μου μένει και κάτι άλλο. Προσπαθώ κάθε φορά, πριν μπω στο αυτοκίνητο, να πατήσω το κουμπί επανεκκίνησης και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Και αύριο είναι μία καινούρια ημέρα». Ο 32χρονος οδηγός βλέπει πάντως θετικά το γεγονός ότι θα έχει ελεύθερη επιλογή ελαστικών για την εκκίνηση του αγώνα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό συνιστά ασφαλώς μία λίγο καλύτερη κατάσταση απ΄ ό,τι την τελευταία εβδομάδα, αν και ο στόχος ήταν φυσικά να βρεθούμε πολύ πιο μπροστά. Αυτό δεν ήταν σήμερα δυνατόν. Όχι μόνον σήμερα, αλλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όμως δεν έχει πια σημασία».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!