Φέτελ: «Ίσως δεν είναι τόσο κακή η ενδέκατη θέση»

Gazzetta team
Φέτελ: «Ίσως δεν είναι τόσο κακή η ενδέκατη θέση»
O οδηγός της Ferrari ανέφερε, ότι δεν υπήρχαν δυνατότητες για κάτι καλύτερο στις κατατακτήριες δοκιμές, όμως δήλωσε αισιόδοξος ότι τα δύο κόκκινα μονοθέσια μπορούν να κάνουν στον αυριανό αγώνα τη διαφορά.

Ανώμαλη προσγείωση για τη Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Αυστρίας, όπου ο μεν Λεκλέρ πλασαρίστηκε έβδομος, ο δε Φέτελ αποκλείστηκε από το Q3 και θα ξεκινήσει ενδέκατος στον κυριακάτικο αγώνα. Ο Γερμανός έδειξε στις πρώτες δηλώσεις του ρεαλιστής και υποστήριξε, ότι «δεν υπήρχαν σήμερα οι δυνατότητες για κάτι καλύτερο». Ουσιαστικά κατέδειξε το αυτοκίνητο, που ήταν όντως αργό σε σχέση με τους κορυφαίους ανταγωνιστές της Ferrari και έτσι δεν επέτρεψε σε κανέναν από τους δύο οδηγούς της να έχουν βλέψεις για την Pole Position ή τουλάχιστον για τη διεκδίκησή της.

H αγωνία του Λεκλέρ

Χαρακτηριστικό της αδυναμίας του κόκκινου μονοθεσίου ήταν το αγωνιώδες ερώτημα του Λεκλέρ «είμαστε ασφαλείς;» μετά την ολοκλήρωση του Q2 των κατατακτήριων δοκιμών. Τελικά προκρίθηκε μόνον ο Μονεγάσκος στο Q3 και ο Φέτελ έμεινε λόγω ενός δικού του οδηγικού λάθους εκτός νυμφώνος. Ακόμη όμως και αν είχε οδηγήσει ο Γερμανός αλάνθαστα, θα είχε περάσει ο ίδιος στο Q3, όμως θα είχε αφήσει εκτός δεκάδας τον teammate του Σαρλ Λεκλέρ.

Το «πλεονέκτημα» της 11ης θέσης

Στο ερώτημα τι έφταιγε, απάντησε ο Φέτελ ως εξής: «Χθες είχε το αυτοκίνητο καλύτερη αίσθηση, σήμερα νομίζω ότι επηρρεάστηκε αρνητικά από τις υψηλές θερμοκρασίες. Στο Q1 ένιωθα ότι είχε πρόβλημα η πίσω ανάρτηση και κάποια στιγμή έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου, οπότε ένιωθα μία ανασφάλεια και αβεβαιότητα στο Q2». Ο Γερμανός βλέπει πάντως το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, όπως φαίνεται και από τη δήλωσή του, ότι «ίσως δεν είναι τόσο κακή η ενδέκατη θέση εκκίνησης». Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι από την ενδέκατη θέση εκκίνησης και κάτω μπορεί να επιλέξει ο οδηγός να ξεκινήσει με όποια γόμα ελαστικού επιθυμεί. Αντιθέτως οι οδηγοί που περνούν στο Q3 είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν με τα ελαστικά που πέτυχαν τον καλύτερο χρόνο τους στο Q2.

Καμία σχέση με το περυσινό Χόκενχαϊμ

Tελευταία φορά που δεν είχε περάσει ο Φέτελ στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών ενός αγώνα ήταν στο περυσινό Γκραν Πρι Γερμανίας στο Χόκενχαϊμ. Τότε είχε τερματίσει τελικά δεύτερος, όμως θεωρεί ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με πέρυσι, επειδή «στο Χόκενχαϊμ έβρεχε πέρυσι ενώ εφέτος προβλέπονται υψηλές θερμοκρασίες για την Κυριακή του αγώνα». Ακόμη όμως και έτσι δεν έχασε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 την αισιοδοξία του και τόνισε την πίστη του, ότι οι δύο Ferrari μπορούν να κάνουν αύριο τη διαφορά. Δύσκολο βέβαια να βελτιώσεις θεαματικά την ταχύτητα ενός αργού μονοθεσίου από τη μία ημέρα στην άλλη, όμως Κυριακή κοντή γιορτή!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!